Biografieën

De biografie is een literatuurgenre dat over iemands leven vertelt. Een biografie kan door de betreffende persoon zelf geschreven zijn, of door een auteur die al dan niet met die persoon samenwerkt. Soms is een biografie zelfs tegen de wens van het onderwerp daarvan geschreven. Dit type literatuur geeft de lezer een dieper inzicht in de persoonlijkheid van het onderwerp en laat hem deelnemen aan diens gedachten, gevoelens, drijfveren en ervaringen. Er zijn veel redenen dat lezers biografische werken lezen, zoals hun fascinatie voor een bepaald persoon of historische gebeurtenissen. Sommige lezers beschouwen biografieën als boeiende literatuur, en ze zijn een goede bron van kennis over mensen en de maatschappij.

Bernhard
Dagboek van een verloskundige
De kleine moeder van Bergen-Belsen
Echte dokters huilen ook
Fernando Ricksen - De Finale Strijd
Ik hoop dat alles weer gewoon wordt
Ik ontsnapte uit Auschwitz
Nouri, de belofte
Stoorzender

Luister naar biografieën als audioboek

Als je het druk hebt, heb je vaak niet de tijd om rustig te gaan zitten en een boek bladzijde voor bladzijde te lezen. Bij een audioboek is het mogelijk om naar de tekst van een boek te lezen terwijl je je dagelijkse klusjes uitvoert of onderweg bent. Het is dan ook makkelijk om precies te bepalen wat je wilt luisteren. Je kan het gesproken boek pauzeren, stoppen en later weer afspelen, en terugspoelen of vooruitspoelen. Ook kan je meer informatie krijgen over de schrijver van het audioboek en nagaan hoe lang het afspelen ervan nog duurt. Door naar biografieën als audioboeken te luisteren krijg je een heel nieuw soort ‘lees’ervaring.

Luister naar biografieën met een gratis proefperiode

Hier bij AlleLuisterboeken.nl plaatsen we recensies en aanbevelingen van audioboeken. Als je je registreert voor één van de apps voor audioboeken die wij aanbevelen, kan je meerdere apps 30 dagen lang gratis uitproberen. Tijdens deze proefperiode luister je gratis naar biografieën en nog veel meer verschillende soorten audioboeken. Omdat steeds meer mensen hun verhalen delen wordt het aanbod van biografieën als maar groter. Doordat je ze gratis kan beluisteren is het makkelijk om verschillende biografieën te proberen en je favoriete titels te vinden. Kom meer te weten over de levens en de lessen van bekende en minder bekende personen uit Noorwegen en uit andere landen. En word wijzer dankzij hun ervaringen.