Storytel

Storytel is een aanbieder van luisterboeken (audioboeken) en e-books. Sinds 2013 biedt de dienst ook in Nederland abonnementen aan, en de populariteit van de dienst is de laatste jaren dan ook hard gestegen.

Met de Storytel-app krijg je onbeperkt toegang tot duizenden luisterboeken in het Nederlands en Engels. Dat niet alleen, er staan ook meer dan 180.000 e-books in de catalogus van Storytel.

Bijzonder is dat er ook boeken ontwikkeld worden welke exclusief voor de dienst zijn, de zogenoemde Storytel Original Series. Bij deze aanbieder krijg je naast het grote aantal luisterboeken en e-books dus ook toegang tot (luister)boeken die verder nergens beschikbaar zijn.

Storytel 30 dagen lang gratis uitproberen

Je kunt gratis kennismaken met de dienst, en uittesten of die jouw geld waard is. Je kunt Storytel 30 dagen achter elkaar zonder kosten gebruiken.

Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken op de website en de app te downloaden. Bekijk het aanbod in de catalogus, verken de app en luister enkele boeken.

Wanneer dit je bevalt en je de dienst wilt blijven gebruiken,= dan hoef je niets te doen. Je krijgt na de 30 dagen automatisch een abonnement van €11,99 per maand. Deze kosten worden automatisch van je rekening afgeschreven.

Toch geen interesse? Geef vóór het einde van de 30 dagen aan dat je de proefperiode wilt beëindigen, en je hoeft niets te betalen.

Ook wanneer je een abonnement neemt kun je dat overigens op elk gewenst moment stopzetten. Je hebt dus veel flexibiliteit en je zit nergens aan vast.

Hoe gebruik je de app en wat kun je ermee?

Storytel gebruik je via een app waarmee je onbeperkt naar audioboeken kunt luisteren. Met dezelfde app lees je ook e-books. Voor het abonnement op de app betaal je een maandelijks bedrag.

Storytel

De app is geschikt voor smartphones (iOS en Android), voor tablets (iOS, Android en Windows), en computers (Windows). Het fijne hiervan is dat je de hele dag door naar hetzelfde boek kunt luisteren. In de trein via je laptop, tijdens het sporten op je smartphone, en in bed op je tablet.

De app heeft een aantal handige functies waardoor je de boeken met meer plezier kunt luisteren. Zo krijg je persoonlijke aanbevelingen voor andere boektitels die jij waarschijnlijk ook leuk zult vinden.

Even geen (goede) internetverbinding en toch zin om te lezen? Geen punt: met hetzelfde gemak download je onbeperkt luisterboeken om deze later offline te lezen.

Je kunt aantekeningen maken in je luisterboeken en de afspeelsnelheid aanpassen. Je favoriete boeken plaats je op jouw persoonlijke boekenplank, waar je ze altijd snel kunt terugvinden.

Je kunt zelfs een slaaptimer aanzetten – zodat je weg kunt dommelen terwijl je naar je favoriete audioboeken luistert.

Extra leuk – je kunt andere mensen gratis boeken cadeau doen! De voorwaarde is wel dat ze in dit geval een persoonlijke account bij Storytel aanmaken.

De abonnementsprijs van Storytel is laag. Na je gratis proefperiode van 30 dagen kun je geabonneerd blijven voor €11,99 per maand. Dat is ongeveer de prijs van een gemiddeld luisterboek.

Wanneer je normaal gesproken gemiddeld meer dan één audioboek per maand koopt heb je de abonnementskosten er al uit. Bovendien heb je toegang tot enorm veel titels, waardoor je waarschijnlijk veel meer gaat luisteren dan dat je nu doet.

Op elk moment je abonnement stopzetten

Heb je de app getest en ben je niet onder de indruk van Storytel? Als je jouw abonnement op de dienst wilt stopzetten, dan kan dat op elk gewenst moment. Je kunt de app dan nog gebruiken tot het einde van de lopende maand.

Log op de website van Storytel in op je account en geef je aan dat je je abonnement wilt beëindigen. Wanneer je later besluit dat je toch weer audioboeken wil beluisteren, kun je het beëindigde abonnement eenvoudig en snel weer activeren.

Wat zeggen andere mensen over Storytel?

Storytel wordt positief ontvangen door de gebruikers ervan. In de Google Play store heeft de app een gebruikersscore van 4,2 uit 5, in de App Store van Apple een score van 4,6 uit 5.

In de recensies op deze platforms lezen we dat klanten erg tevreden zijn over het grote aanbod van audioboeken en e-books. De gebruikers vinden het verder fijn dat ze met slechts één abonnement hun voorleesboeken op meerdere apparaten en tijdstippen kunnen beluisteren.

Gebruikers noemen ook de hoge snelheid van de app en het gemak waarmee deze bediend kan worden als pluspunt. Ook de geluidskwaliteit en de stemmen worden als erg goed ervaren.

Een aantal klanten is minder tevreden over de zoekfunctie voor boeken, welke te weinig filters zou bevatten. Wanneer je de zoekopdracht dus niet specifiek genoeg maakt, krijg je erg veel zoekresultaten gepresenteerd.

Er wordt hier en daar ook genoemd dat de app voor sommige klanten niet (goed) werkt. Op de genoemde platforms worden deze ontevreden klanten overigens benaderd door medewerkers van Storytel, welke hen hulp aanbieden.

Samenvatting

Storytel is een dienst met een aanbod van duizenden luisterboeken en meer dan 180.000 e-books. Met één account kun je de boeken via een app op je smartphone, tablet en/of computer beluisteren of lezen.

De gebruikers van Storytel zijn positief over het aanbod, het geluid van de luisterboeken en de werking van de app, maar vinden wel dat de zoekfunctie voor boeken verbeterd zou kunnen worden.

Voor een abonnementsprijs van €11,99 krijg je bij Storytel waar voor je geld, en wanneer je eerst wilt uittesten of deze audioboek-app geschikt voor jou is, kun je dat 30 dagen gratis doen.

30 dagen gratisStorytel
App Store: 4,7 / 5
Google Play: 4,3 / 5
Aantal gebruikers: 1-3
Besturingssysteem:
Offline modus:
Familie-abonnement:
Kosten per maand: € 11,99 - €16,99
30 dagen gratis