Luisterrijk

Wanneer je wel graag naar audioboeken luistert maar je liever geen abonnement wil waar je maandelijks een bedrag voor moet betalen, dan is Luisterrijk de perfecte audioboekendienst voor jou. Bij Luisterrijk kun je de verschillende boektitels namelijk per stuk aankopen en afrekenen, wat de app ook erg interessant maakt voor mensen die sporadisch een audioboek willen beluisteren.

Luisterrijk is dan ook een van de eerste Nederlandse downloadshops gericht op audioboeken, en zeggen zelf de grootste van de Benelux te zijn. Met een ruime 5.000 boektitels welke zijn uitgegeven door 200 verschillende uitgeverijen, hebben zij een interessant en gevarieerd aanbod. Bovendien zijn de nieuwste boektitels vaak erg snel verkrijgbaar.

Probeer Luisterrijk gratis uit

Ondanks dat Luisterrijk niet werkt met een abonnementsvorm, is het wel mogelijk om de audioboekendienst gratis uit te proberen. Dit kun je namelijk doen door één van de ruim 100 gratis audiobestanden te downloaden op de website van Luisterrijk of in hun app.

Hoe je dit doet? Klik op de website in de menubalk op het kopje 'prijs' en selecteer 'gratis' in het drop-downmenu. Je belandt dan op een pagina vol met gratis luisterboeken in verschillende genres en categorieën. Zo zijn er onder andere een heleboel hoorcolleges te downloaden van de Universiteit van Nederland, maar er zijn ook diverse kinderboeken, podcasts en zelfhulpboeken die je gratis en voor niks uit kunt proberen.

Wanneer je een interessante titel gevonden hebt kan je deze in je winkelmandje stoppen en 'afrekenen'. Je dient overigens wel eventjes een account aan te maken, maar dat is in enkele simpele stappen zo gebeurt.

Het grote voordeel van de werkwijze op Luisterrijk, is de mogelijkheid die het je geeft om de dienst op je gemak uit te testen. En mocht het je tegenvallen, dan hoef je jezelf nergens voor af te melden. Dit in tegenstelling tot de meeste andere audioboekendiensten, welke na de proefperiode automatisch overgaan in een betaald abonnement.

Hoe werkt Luisterrijk

Luisterrijk heeft een website en een app waarop je de audioboeken kunt aanschaffen. Via de website is het proces voor betaalde audioboeken hetzelfde als voor de gratis luisterboeken, met als enige verschil dat er een extra stap bijkomt om af te rekenen. Het audioboek dat je koopt kun je vervolgens als zip-bestand downloaden op je pc of laptop, even uitpakken en beluisteren.

De app van Luisterrijk werkt zelfs nog eenvoudiger, want vanuit de app zet je het audioboek van je keuze rechtstreek als MP3 op je telefoon. De Luisterrijk app is beschikbaar voor zowel iOS als Android toestellen, en is gratis te downloaden in de Apple Store en op Google Play.

De prijzen van de audioboeken op Luisterrijk zijn zeer uiteenlopend, want deze variëren namelijk van €0,99 tot maar liefst €97. De aller goedkoopste audioboeken hebben doorgaans een speelduur van maximaal 30 minuten, en zijn vaak de wat meer onbekendere boektitels en erotische verhalen. Ondanks dat bevatten ze echter ook de welbekende sprookjes van Hans Christian Andersen, dus het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij sectie 'minder dan 5 euro'.

De boektitels in het duurste segment zijn overwegend hoorcolleges, cursussen en enkele wereldberoemde titels, zoals de boekenreeks van Harry Potter. De speelduur van deze duurdere boeken variëren echter sterk, van slechts 30 minuten tot maar liefst 20 uur.

Hoe annuleer je het Luisterrijk abonnement

Zoals we eerder uitlegde werkt Luisterrijk niet met een abonnementsvorm. Het opzeggen van een abonnement is dan ook niet aan de orde. Wel kun je uiteraard je account opzeggen, mocht je zeker weten dat je geen gebruik meer wilt gaan maken van de dienst.

Wat vinden andere gebruikers van Luisterrijk

Wanneer we kijken naar de meningen van de gebruikers van Luisterrijk, zien we veel lovende woorden vanuit de wat oudere gebruikers. Zij geven namelijk aan dat de dienst erg eenvoudig in gebruik is, waardoor het voor digibeten een fijne en toegankelijk dienst is, zonder dat ze per se een app moeten downloaden op de mobiele telefoon.

Nog een positief punt van Luisterrijk is de overzichtelijke rangschikking op genre, prijs en leeftijdscategorieën. Een gegeven dat het zoeken naar interessante titels enorm vergemakkelijkt. Ook wordt er veel waarde gehecht aan de mogelijkheid tot het lezen van recensies van andere gebruikers bij de aangeboden audioboeken. Dit zorgt er volgens gebruikers voor dat je niet zo snel een kat in de zak koopt.

Een nadeel van Luisterrijk dat we echter wel regelmatig voorbij zien komen, is dat de collectie audioboeken op dit moment nog wat summier is. Dat mag dus absoluut nog wat uitgebreid worden in de toekomst. Hopelijk gaat deze wens door de gestage groei van deze audioboekendienst binnenkort in vervulling.

Conclusie

Luisterrijk is een erg interessante app voor mensen die sporadisch een audioboek willen luisteren. Luister je echter regelmatig, zeg gemiddeld één keer per maand een audioboek, dan kan de dienst, afhankelijk van de gekozen boektitels, weleens een dure aangelegenheid worden. Maar om er echt achter te komen of Luisterrijk iets voor je is, raden we je aan om eerste eens één of meerdere gratis boektitels te downloaden en deze te beluisteren.

30 dagen gratisLuisterrijk
App Store: 2,8 / 5
Google Play: 2,8 / 5
Aantal gebruikers: 1
Besturingssysteem:
Offline modus:
Familie-abonnement:
Kosten per boek: Vanaf 0,99 €
Bezoek site