Kobo Plus

Wanneer je een echte boekenverslinder bent en meerdere boeken per maand leest, is de Kobo Plus app zeer interessant en een welkome applicatie. De app biedt namelijk een zeer compleet aanbod boeken, dat vele malen groter is als menig andere app. Een abonnement op Kobo Plus biedt je toegang tot maar liefst 400.000 e-books, en nog eens zo'n 20.000 luisterboeken. Daar ben je dus wel even zoet mee.

Kobo Plus is een samenwerkingsverband tussen e-reader fabrikant Kobo, en Nederlands bekendste webshop Bol.com. Het afsluiten van een Kobo Plus abonnement kun je dan ook op beide websites doen en is erg eenvoudig, zeker wanneer je al een account van Bol.com of Kobo hebt.

Probeer Kobo Plus gratis uit

Aan nieuwe leden biedt Kobo Plus een gratis proefabonnement van 30 dagen. Je kunt van deze aanbieding slechts eenmaal per account profiteren. Heb je al eens eerder gebruik gemaakt van de 30 dagen proefperiode, dan zal je dus direct na activering van je abonnement moeten gaan betalen.

Probeer Kobo Plus 30 dagen gratis

De proefperiode is bedoeld om je op een gunstige manier kennis te laten maken met de app en de vele voordelen ervan. Zo heb je de kans om te zoeken tussen de vele titels die Kobo Plus je te bieden heeft om erachter te komen of er wat naar je gading bij zit, je kunt de userinterface beter leren kennen, en wellicht zal je al een aantal boeken kunnen lezen of beluisteren in deze 30 dagen.

Wanneer de proefperiode van 30 dagen erop zit, zal het abonnement automatisch overgaan op een betaald abonnement. Valt de app je echter tegen en wil je geen betaald abonnement? Zorg dan dat je het abonnement tijdig stopzet. Afmelden kun je op elk gewenst moment doen.

Hoe werkt Kobo Plus

Met een Kobo Plus abonnement kun je onbeperkt e-books lezen en luisterboeken beluisteren, voor een vast bedrag per maand. Er zijn 3 verschillende abonnementen waaruit je kunt kiezen.

Je Kobo Plus abonnement is te gebruiken op drie soorten apparaten. Je kunt de Kobo Plus app downloaden op je smartphone of tablet, of je gebruikt een Kobo e-reader. Helaas is het dus niet mogelijk om een Kobo Plus abonnement te gebruiken op e-readers van een ander merk. Wel kun je op maar liefst 5 verschillende apparaten tegelijkertijd gebruik maken van de app, en je kunt in totaal maximaal 15 boeken tegelijkertijd beluisteren of lezen.

Kobo Plus

Houdt er ook even rekening mee dat je minimaal 1 keer per maand in moet loggen op je account, om zo de status te checken van je abonnement. Doe je dit niet, dan verlies je toegang tot de e-books. Ook dien je er rekening mee te houden dat je een internetverbinding nodig hebt om de boeken op je apparaat te zetten.

Hoe annuleer je het Kobo Plus abonnement

De wijze waarop je jouw Kobo Plus abonnement kunt annuleren, hangt af van hoe je het hebt afgesloten. Heb je het abonnement aangeschaft op de website van Kobo zelf, dan dien je daar in te loggen en naar de pagina 'Mijn Abonnementen' te navigeren. Hier vindt je een overzicht van de details van je Kobo Plus abonnement, en heb je de mogelijkheid om het te annuleren.

Heb je jouw abonnement echter afgesloten bij Bol.com? Log dan in op hun website en navigeer vervolgens naar 'Mijn Select & Kobo Plus'. Op deze pagina kun je jouw Kobo Plus abonnement stopzetten.

Wat vinden andere gebruikers van de Kobo Plus app

Over het algemeen zijn de meeste gebruikers van Kobo Plus redelijk tevreden over de dienst, echter is het geen exceptioneel goede boeken app. De app blijkt namelijk vooral een interessante optie te zijn voor 'reguliere lezers'. Hiermee worden fervente boekenlezers bedoeld, die gemiddeld minimaal 2 of meer boeken per maand lezen. Kobo Plus is in dat geval een erg voordelige aanschaf.

Een minpunt van Kobo Plus dat erg vaak wordt aangestipt, is het ontbreken van de allernieuwste boeken en bestsellers van het moment. Dergelijke titels worden doorgaans op langere termijn wel verwacht, echter niet direct na de release ervan.

Ook wordt duidelijk dat lang niet alle auteurs terug te vinden zijn bij Kobo Plus. Ben je dus op zoek naar een specifieke auteur, dan is het raadzaam om gebruik te maken van de gratis proefmaand om erachter te komen of jouw favoriete auteur behoort tot het aanbod.

Conclusie

In ons eindoordeel komen we tot de volgende conclusie. Een Kobo Plus abonnement is erg interessant voor fervente boekenlezers, zogezegd de 'grootverbruikers' onder ons. Voor lezers die toegang willen tot de allernieuwste bestsellers of specifieke auteurs, is deze boekendienst echter minder aantrekkelijk.

Het afsluiten van een abonnement is zeer eenvoudig en kan zowel via de website van Kobo zelf als via Bol.com. Beide opties geven je de mogelijkheid om Kobo Plus 30 dagen lang gratis uit te proberen, zodat je er zelf achter kunt komen of de app bij je past of niet.

30 dagen gratisKobo Plus
App Store: 4,6 / 5
Google Play: 4,3 / 5
Aantal gebruikers: 1
Besturingssysteem:
Offline modus:
Familie-abonnement:
Kosten per maand: 9, 99 €
30 dagen gratis