Podimo

Podimo is een oorspronkelijk Deense podcastservice, opgericht in 2019. Dankzij de stijgende populariteit groeide het platform in 2022 uit tot een overname van Dag en Nacht Media, de grootste Nederlandse podcastuitgever op dat moment.

Podimo biedt haar gebruikers een ruim aanbod aan bestaande en nieuwe exclusieve podcasts en audioboeken en mag gerust een hoogwaardig audio-entertainmentplatform genoemd worden. Gebruikers kunnen de app zonder registratie en gratis verkennen en hebben toegang tot een beperkt aanbod gratis inhoud. Voor volledige toegang kun je kiezen voor een betaald abonnement.

Ons oordeel over Podimo

Op het gebied van inhoud binnen de app zijn we tot nu toe voornamelijk positief. Het aanbod van hoogwaardige podcasts met zeer verschillende en interessante onderwerpen is groot en zal niet snel vervelen. Wat betreft de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit van de app hebben de makers van Podimo helaas op sommige punten nog verbetering nodig.

Voordelen:

Nadelen:

Prijzen en abonnementstypen van Podimo

Podimo biedt twee soorten abonnementen aan: het Premium en Premium Pro abonnement. Het Premium abonnement kost €4,99 per maand en geeft je onbeperkt toegang tot alle podcasts en maximaal 10 uur aan luisterboeken. Momenteel kun je dit abonnement 90 dagen gratis uitproberen.

Het Premium Pro abonnement kost €9,99 per maand en geeft je onbeperkt toegang tot alle podcasts en luisterboeken. Momenteel kun je dit abonnement 30 dagen gratis uitproberen.

Er is ook de mogelijkheid om, zonder registratie, een beperkt aantal podcasts gratis te beluisteren.

Hoe annuleer je je Podimo-abonnement?

Je abonnement op Podimo kun je op twee manieren opzeggen. Via de website van Podimo of via de appstore die je gebruikt.

Op de website van Podimo: log in, ga naar "lidmaatschap", klik op "wijzig lidmaatschap", selecteer "beëindig lidmaatschap" en bevestig.

In Apple Store: ga naar "abonnementen", selecteer Podimo en druk op "annuleer lidmaatschap".

In Google Play Store: druk op "menu abonnementen", selecteer Podimo en druk op "annuleer abonnement".

Betreffende de Podimo-app

Wat gebruiksgemak en functionaliteit betreft, zijn er enkele aspecten die verbetering nodig hebben. Zo verbruikt de app bovengemiddelde hoeveelheden mobiele data als je niet op wifi bent aangesloten.

Daarnaast ontbreekt er nog de optie om als gebruiker de podcasts die je hebt beluisterd automatisch te archiveren, zodat ze in je persoonlijke overzicht blijven staan.

Bovendien is de zoekfunctie van de Podimo-app ook niet ideaal. Sommige podcasts zijn moeilijk te vinden, zelfs als je de naam van de podcast nauwkeurig hebt gespeld.

Probeer 30 dagen gratisPodimo
App Store: 4,5 / 5
Aantal gebruikers: 1-4
Besturingssysteem:
Familie-abonnement::
Offline modus:
Kosten per maand: 4.99-9.99 €
30 dagen gratis