Romans

Een roman is een boek met een verzonnen verhaal, of een boek dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. In het boek kom je meer te weten over verhalen en verbeeldingen van het leven van de hoofdpersoon. Er zijn veel verschillende stijlen en soorten verhalen binnen het romangenre. Daarin kom je tragediën tegen, gelukkige aflopen, liefde, jaloezie, vriendschap, en een breed scala aan emoties. Als je romans wil gaan lezen, is het een goed idee om met populaire publicaties te beginnen. Korte samenvattingen en uittreksels geven je een beeld van wat de roman en de auteur je te bieden hebben. Bij veel apps voor boeken kan je de inhoud van die boeken gratis bekijken, ook zonder je te registreren.

Alle goede dingen
De gevangene van de hemel
De schaduw van de wind
Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp
Het labyrint der geesten
Het spel van de engel
Lieg met mij
Onder de adelaar
Vrije woorden
Winter in Madrid

Hedendaagse romans of klassieke werken

Veel mensen ervaren een stevige druk om klassieke werken te lezen, te begrijpen en er een mening over te vormen. Zulke klassiekers hebben een grote invloed gehad op de literatuur die vandaag de dag wordt geschreven. Ze zijn vaak makkelijker om doorheen te komen wanneer je ze als audioboek beluistert, maar ze zijn niet iedereens favoriete genre. Gelukkig zijn er ook veel hedendaagse romans, en er komen steeds meer nieuwe titels bij. Omdat een roman om menselijke ervaringen draait, kun je jezelf vaak beter in de emoties verplaatsen van karakters die in het hier en nu leven. En stel je voor - misschien ben je op dit moment wel één van de klassiekers van de toekomst aan het lezen.

Luister gratis naar audioboeken

Online audioboeken maken het mogelijk om in een korte tijd meerdere fragment uit verschillende boeken te beluisteren. Hierdoor wordt het veel eenvoudiger om jouw favoriete boektitels te vinden. Je hoeft niet meer naar de bibliotheek te gaan, online recensies door te spitten, of voor boeken te betalen bij de boekhandel. Probeer een paar audioboeken uit door een paar fragmenten van verschillende hoofdstukken te beluisteren. Wissel snel van roman, totdat je een paar interessante titels op je lijst hebt staan. Als je die uit hebt, kun je ook snel vergelijkbare boeken vinden in je persoonlijke aanbevelingen! Probeer nu een paar verschillende online diensten voor audioboeken uit. Dat doe je hier 30 dagen lang, gratis en vrijblijvend.