Gratis luisterboeken

Luisteren naar gratis luisterboeken? Zo doe je dat!

Luisterboeken worden alleen maar populairder tegenwoordig, en als je erover nadenkt is dat helemaal niet verwonderlijk: luisterboeken én e-books online lezen of beluisteren brengt immers enkele interessante voordelen met zich mee.

Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat je precies de goede app of service gebruikt om gratis luisterboeken te beluisteren. Hieronder vind je een duidelijk overzicht op enkele van de populairste opties!

1. Storytel

Storytel

Bij Storytel hebben gebruikers toegang tot duizenden luisterboeken en e-books in één enkele app. Het grote voordeel is dat er bij Storytel haast geen grenzen zijn op het vlak van genre: van klassiekers tot detectiveromans en kinderverhalen, alles kan. Daarbij geniet je als beginnende gebruiker van een gratis proefperiode van 30 dagen.

Ook op het vlak van abonnementen zijn er verschillende opties bij Storytel. Zo kan je kiezen tussen een Unlimited abonnement of een Family abonnement, met als grootste verschil het aantal personen dat gebruik kan maken van je account.

2. BookBeat

De nederlandse website van BookBeat

Ook BookBeat is een goede kandidaat voor wie een e-book of gesproken boek gratis wil beluisteren, op eender welk moment. Bij deze service krijg je 1 maand gratis de tijd om de verschillende boeken uit te proberen. En het zijn er heel wat: meer dan 500.000.

Ook heb je toegang tot zowel ouderen boeken als nieuwe releases, zodat je altijd je gading vindt. Een laatste voordeel is dat je je BookBeat abonnement op eender welk moment kunt opzeggen. Geen verplichtingen dus, en dat maakt deze app extra interessant voor wie het gewoon eens wil proberen!

3. Nextory

Nextory app

Nextory is het volgende voorbeeld in deze lijst met populaire luisterboek diensten. Het gaat om een app met honderdduizenden luisterboeken en e-books, die je voor een relatief lage prijs per maand kunt ontdekken. Er is geen minimale abonnementsduur, en daarbij profiteer je van een volledige maand gratis. Interessant is dat je de boeken via deze app gemakkelijk op je telefoon of tablet leest, zowel op iOS als Android apparaten.

Nextory is vooral een interessante luisterboeken-app voor families, omdat een groot deel van de titels die je er vindt voor een iets jonger doelpubliek zijn. Daarbij heb je keuze tussen meerdere abonnementen, afhankelijk van hoeveel personen er gebruik van maken én je budget.

4. Audible

Audible

Audible is een van de bekendste internationale diensten voor e-books en audioboeken, en dat betekent dat je er ruim 500.000 boeken kunt lezen. Ook documentaires en andere vormen van media behoren tot het brede aanbod. Je betaalt voor Audible 9,95 euro per maand, en je kan één boek gratis downloaden.

Leuk aan Audible is dat je gemakkelijk zicht krijgt op de populairste en beste e-books en audioboeken van dit moment. Zo vul je je persoonlijke bibliotheek snel aan met leesvoer dat écht het ontdekken waard is.

5. Kobo Plus

Kobo Plus

Kobo Plus is een andere goede service voor het lezen van je favoriete gratis luisterboek. Naast luisteren is het ook mogelijk om je favoriete boek te lezen, en daarbij krijg je wel 30 dagen gratis de tijd om de app eens uit te proberen.

Een ander interessant voordeel van Kobo Plus is dat je tussen verschillende soorten abonnementen kunt kiezen, en zonder grenzen nieuwe titels aan je boeken kunt toevoegen. Als laatste is het de moeite waard om te weten dat je via de app of eender welke Kobo eReader je gesproken boek gratis beluistert

6. De Online Bibliotheek

Ten slotte is er ook de Online Bibliotheek, die een goed alternatief vormt voor bovenstaande apps en services. Hier heb je toegang tot wel duizenden gratis luisterboeken en e-books, zodat je nooit zonder zit. Daarbij geniet je van interessante acties, zoals de mogelijkheid om elke 3 weken gratis e-books en luisterboeken te lenen.

Vervolgens leen je via de bibliotheek ook gemakkelijk je favoriete magazines, papieren boeken, games en zelfs muziek, waardoor je toegang hebt tot een breed aanbod aan media en entertainment.

Conclusie: méér dan genoeg luisterboeken apps

Bovenstaande lijst maakt duidelijk dat er méér dan voldoende audiobook- en e-book apps zijn tegenwoordig. Je hoeft er maar één uit te kiezen en te proberen, en voor je het weet bouw je je eigen online bibliotheek op!