Nextory

Nextory was met hun audioboekendienst al enkele jaren actief op de Finse, Deense, Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse markt, en heeft haar diensten sinds december 2020 ook uitgerold in Nederland.

Via Nextory kun je niet alleen luisterboeken beluisteren, maar ook e-books lezen op verschillende apparaten. Ze richten zich qua doelgroep hoofdzakelijk op gezinnen, en zijn van start gegaan met een aanbod van maar liefst 200.000 titels. Het aanbod gedigitaliseerde Nederlandse boektitels is daarmee enorm te noemen.

Probeer Nextory gratis uit

Evenals vele andere audioboekendiensten biedt Nextory een kosteloze proefperiode aan van maar liefst 60 dagen. In deze proefperiode kun je de dienst op je gemak onbeperkt uitproberen, een ontdekkingstocht maken door de talloze boektitels, en het abonnement zo nodig op elk gewenst moment weer opzeggen.

Zowel het Goud abonnement als het Familie abonnement is 60 dagen lang kosteloos uit te proberen, zodat ook gezinnen op een voordelige manier kennis kunnen maken met Nextory. Zo weet je meteen of jij en de rest van je gezin baat zullen hebben bij de audioboekendienst.

Hoe werkt Nextory

Nextory app

Met een abonnement op Nextory kun je onbeperkt e-books lezen en luisterboeken beluisteren, voor een vast bedrag per maand. Er zijn 2 verschillende abonnementen waaruit je kunt kiezen.

De app van Nextory is onbeperkt te gebruiken, en is beschikbaar voor zowel tablet als smartphone. De iOS app voor iPhone en iPad is verkrijgbaar in de App Store, en de app voor Android toestellen kun je downloaden via Google Play.

De Nextory app biedt de mogelijkheid tot het aanmaken van verschillende profielen speciaal voor je kinderen, waarin ze op een eenvoudige en veilige manier geselecteerde kinderboeken kunnen lezen en beluisteren. Bovendien is het mogelijk om jezelf en je kinderen uit te dagen door een persoonlijke leesdoel vast te stellen in de app. Vervolgens kun je jouw leesstatistieken en die van je gezinsleden bekijken in het leesdagboek.

Hoe annuleer je het Nextory abonnement

Heb je een abonnement op Nextory en wil je dit om wat voor reden dan ook opzeggen, dan kun je dit heel snel en eenvoudig doen door in te loggen op je account op de website van Nextory. Klik vervolgens op Abonnement en selecteer Afmelden.

Het abonnement blijft geldig tot de eerstvolgende betalingsdatum, en dient uiterlijk 1 dag daarvoor opgezegd te worden. Zo zorg je ervoor dat je de volgende periode niet meer hoeft te betalen. Zeg je het abonnement echter op wanneer je nog in de proefperiode van 60 dagen zit, dan werkt de dienst direct niet meer.

Nextory zal je te allen tijde per e-mail een bevestiging sturen omtrent je opzegging, zodat je zeker weet dat de uitschrijving vervolledigt is. Heb je geen e-mail ontvangen? Check dan eerst even je spambox of ongewenste e-mail folder, wellicht dat de e-mail daarin is belandt.

Tussentijds switchen van Nextory abonnement is overigens ook een mogelijkheid en dit kun je op ieder gewenst moment doen. Bij een downgrade behoudt je de voordelen van het huidige abonnement tot aan het volgende betalingsmoment. Bij een upgrade krijg je direct toegang tot de diensten van het vernieuwde abonnement.

Heb je in het verleden al eens een Nextory abonnement gehad en sluit je opnieuw een abonnement af? In dat geval hebben we goed nieuws voor je. Al je lijsten, persoonlijke aanbevelingen en je leesdagboek zijn bewaard gebleven op je account omdat dit gekoppeld zit aan je e-mailadres. Terugkerende gebruikers wordt daarom geadviseerd om het nieuwe abonnement af te sluiten via hetzelfde e-mailadres als het oude abonnement. Zo verlies geen gegevens en zal je tevens nooit voor de verrassing komen te staan van dubbele betalingen.

Wat vinden andere gebruikers van Nextory

Een van de veelgehoorde positieve reacties van gebruikers van de Nextory app, is dat het als erg waardevol wordt ervaren dat je leesdoelen voor jezelf in kunt stellen. Via push notificaties wordt je namelijk herinnert aan jouw eigen gestelde doelen. Dit kan soms best confronterend zijn, maar helpt je absoluut bij het behalen van je leesdoelen.

Conclusie

Nextory is en geweldige app voor mensen die het doorgaans wat lastiger vinden om tijd vrij te maken om te lezen, door gebruik te maken van de leesdoelen die je jezelf kunt stellen. Deze leesdoelen zijn overigens ook in te stellen op de accounts van je gezinsleden. Een mooie manier dus om je kinderen te stimuleren eens wat vaker een e-book te lezen of audioboek te beluisteren.

60 dagen gratisNextory
App Store: 4,5 / 5
Google Play: 3,7 / 5
Aantal gebruikers: 1-4
Besturingssysteem:
Offline modus:
Familie-abonnement:
Kosten per maand: € 11,99 - €23,99
60 dagen gratis