Audible

Audible biedt de grootste selectie Engelstalige audioboeken ter wereld aan, en heeft daarnaast ook audioshows en audiodrama's in het assortiment. Via Audible is het mogelijk om losse boektitels aan te schaffen, maar je kunt er ook voor kiezen een maandelijks abonnement te nemen. Ondanks dat de meeste audioboeken Engelstalig zijn, is de Audible app overigens wel gewoon beschikbaar op de Nederlandse markt.

Audible is in 1995 gestart met het produceren van audioboeken en audioversies van tijdschriften en kranten. In het jaar 2008 besloot Audible samen te gaan werken met Amazon, 's werelds grootste online warenhuis. Dit heeft geresulteerd in een gigantische aanbod audioboeken, over ieder denkbaar onderwerp en in alle mogelijke genres.

Probeer Audible gratis uit

Nieuwe gebruikers van de Audible app kunnen een proefabonnement van 30 dagen aangaan, waarbij je de app kosteloos uit kunt proberen. Deze proefperiode van Audible is erg interessant, want zo kun je op een vrijblijvende manier kennismaken met het aanbod van de dienst. Ook kun je er op deze manier achter komen of de app zelf, de userinterface dus, je aanstaat.

Probeer Audible 30 dagen gratis

Wanneer je niet opzegt, zal de proefperiode na 30 dagen automatisch overgaan in een betaald abonnement. Houdt deze datum dus even goed in de gaten, en besluit tijdig wat je ermee wilt gaan doen. De proefperiode is te allen tijde stop te zetten, mocht Audible je toch niet bevallen.

Audible

Hoe werkt Audible

Zoals je eerder kon lezen biedt Audible de mogelijkheid tot het afsluiten van een abonnement. Houdt er echter wel rekening mee, dat je met dit abonnement geen onbeperkte toegang krijgt tot alle audiobestanden. Het is dus niet een onbeperkt luisteren voor een vast bedrag per maand model.

Hoe het dan wel werkt leggen we je uiteraard graag uit. Audible heeft als uitgangpunt dat je individuele titels aanschaft, welke permanent beschikbaar blijven op je account. Eigenlijk hetzelfde als het kopen van een fysiek boek dus. Dit is vooral interessant wanneer je slechts één of enkele boektitels per jaar wilt beluisteren.

Audible is natuurlijk een bedrijf, en wil het liefste vaste klanten aan zich lijmen. Regelmatig terugkerende - en dus betalende - klanten zijn dus veel interessanter, dan klanten die sporadisch een audiobestand aanschaffen. Daarom hebben ze dan ook een abonnementsvorm in het leven geroepen.

Dit abonnement kost je $7,99 per maand, wat omgerekend zo'n €6,80 is. Voor dit bedrag ontvang je maandelijks 1 credit, en met deze credit kun je vervolgens 1 losse boektitel aanschaffen. Daarnaast ontvang je nog eens 30% korting op alle audiobestanden uit het assortiment. Dit is vooral interessant voor mensen die vaker dan 1 keer per maand een boek willen kopen.

De reden waarom een abonnement op Audible stukken voordeliger is ten opzichte van het kopen van losse boektitels, is omdat losse audioboeken je al snel €20,- of meer kosten. Luister je 5 audioboeken per jaar, dan heb je dit er met een abonnement dus al dubbel en dwars uit. Per audioboek bespaar je namelijk zo'n €10,-

De credit die je elke maand ontvangt kun je overigens bewaren, mocht je er die maand geen gebruik van willen maken. Je kunt in totaal maximaal 6 credits opsparen, dus het is wel verstandig dit voor jezelf in de gaten te houden. Dit is vooral handig wanneer je een tijdje wat minder tijd hebt om de audioboeken te beluisteren, of wanneer je eens een duurdere titel aan wilt schaffen.

Het beluisteren van de audiobestanden kun doen vanuit je account op Audible.co.uk, maar er zijn ook apps te downloaden voor Android, iOS of Windows 10. De bestanden beluister je met de cloudplayer direct vanuit je bibliotheek, waardoor de voortgang van het beluisterde audiobestand meteen gesynchroniseerd wordt met alle andere apps en apparaten waarop je de titel beluisterd. Ook is er een mogelijkheid om titels te downloaden, zodat je deze offline kunt beluisteren. Hiervoor dien je echter wel eerst de Download Manager te installeren.

Hoe annuleer je het Audible abonnement

Je Audible abonnement opzeggen is vrij eenvoudig. Hiervoor log je in op je account, ga je naar 'account details', klik je op 'membership information' en vervolgens selecteer je 'cancel membership'. Vervolgens dien je de instructies die in beeld komen op te volgen.

Wanneer er eventueel ongebruikte credits op je account staan, wordt je verzocht deze op te maken alvorens je het abonnement definitief opzegt. Na voltooiing van de opzegging zijn deze namelijk niet meer bruikbaar. Het beluisteren van de reeds gekochte titels blijft overigens wel mogelijk, zelfs zonder een actief lidmaatschap.

Wat vinden gebruikers van Audible

Over het algemeen zijn gebruikers van Audible tevreden over de dienst, echter is het voor lang niet iedereen de meest voordeligste oplossing. Veel gebruikers krijgen de 12 credits die je per jaar ontvangt simpelweg niet opgebruikt. Hiervoor is overigens wel een trucje ontdekt, en dat is het zogenoemde 'Silver abonnement'. Hiervoor betaal je maandelijks $14,95, en ontvang je 1 credit per 2 maanden. De helft van de credits, voor de helft van de prijs dus.

Veel gebruikers zijn zeer te spreken over de opdeling van de audioboeken in hoofdstukken, net zoals dat bij een fysiek boek het geval is. Dit maakt het navigeren eenvoudig, zeker wanneer een boek uit verschillende korte verhalen bestaat. Ook wordt het als prettig ervaren dat achter elk hoofdstuk vermeld staat hoe lang de audio duurt.

Eindoordeel

Audible is een zeer goede dienst wanneer je een echte boekenverslinder bent, die hoofdzakelijk luistert naar Engelstalige audioboeken. Spreekt dit je aan? Test Audible dan gedurende 30 dagen gratis uit, en ontdek zelf of deze audioboekendienst bij jou past.

30 dagen gratisAudible
App Store: 4,7 / 5
Google Play: 4,5 / 5
Aantal gebruikers: 1
Besturingssysteem:
Offline modus:
Familie-abonnement:
Kosten per maand: 7.99 £ (≈ 9,50 €)
30 dagen gratis