Alleen op de wereld
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Alleen op de wereld

Hector Malot had rechten in Parijs gestudeerd, maar hij heeft uiteindelijk van schrijven zijn passie gemaakt. Hij heeft onder andere als criticus voor Lloyd Francais en L'Opinion Nationale gewerkt. Zijn schitterend werk Alleen op de wereld werd nog bijzonderder gemaakt met de illustratie van Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons. Het boek vertelt het klassieke verhaal over vondeling Rémi tijdens zijn eenzame reis door Frankrijk. Het behoort tot een van de bijzondere kinderboeken die zeker een snaar weten te raken. Luister gratis naar dit ontroerend verhaal.

Samenvatting

Aan het begin van Alleen op de wereld lezen we dat vondeling Rémi door zijn pleegouders aan de straatmuzikant Vitalis wordt verkocht. Hiermee begint een lange vermoeiende reis voor deze jonge knaap. Het wordt alleen maar erger als Vitalis heengaat en Rémi moederziel alleen achterblijft.

Zo zwerft Rémi in zijn eentje door Frankrijk van de negentiende eeuw. Alleen op de wereld werd tevens door Tiny Fisscher bewerkt en vertaald. Door deze vereenvoudigde bewerking kan het luisterboek nog meer harten raken en sommigen moeten zelfs snikken om het ellendig leven van de jonge Rémi.

Voor welke lezer is dit boek?

Het verhaal valt onder kinderboeken, maar is volgens recensenten voor zowel kinderen als volwassenen geschikt. Het laat de barbaarse realiteit zien dat jammer genoeg niet ieder kindje in een liefdevol gezin wordt opgevoed. Sommigen zoals Rémi, staan vrijwel alleen voor en moeten heel wat ontberingen doorstaan.

De bijdrage van Charlotte Dematons mag ook niet worden vergeten. Dankzij haar illustraties wordt het verhaal nog beter tot leven gebracht. De illustratie van bijvoorbeeld de route die Rémi bewandelde, sleep je zelfs onbewust mee in het verhaal. Kortom: een prachtig verhaal met even prachtige illustraties.

Luister gratis naar Alleen op de wereld

Alleen op de wereld is een boeiend verhaal dat het hart van zowel kinderen als volwassenen heeft weten te raken. Het neemt je terug in de tijd en je voelt automatisch mee met de arme Rémi. Het prachtige verhaal is momenteel via verschillende apps 30 dagen gratis te beluisteren.