Bernhard
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Bernhard

Wie was prins Bernhard? Het eerste antwoord is simpel, de man van koningin Juliana, maar het écht antwoord vereist dieper graven. Dat deed Annejet van der Zijl. Zij was nieuwsgierig naar het complete plaatje en begon bij zijn vroegste jeugd in Duitsland helemaal tot aan zijn huwelijk met Juliana en de ogenschijnlijke ommekeer die dat in zijn leven teweegbracht. Ergens diep vanbinnen bleef hij het jongetje, hoewel hij tegelijkertijd de man was; de rebel en de echtgenoot. Annejet van der Zijl schrijft over het mooie, lelijke en menselijke leven van een prins die nog altijd tot de verbeelding spreekt - gratis luisterboek te beluisteren.

Synopsis

De komst van Bernhard van Lippe-Biesterfeld in het Nederlandse koningshuis is gearrangeerd door toenmalig koningin Wilhelmina, die een geschikte echtgenoot voor haar dochter zocht. Maar of hij echt zo geschikt was? Bernhard was in ieder geval charmant, geestig én behept met de juiste afstamming.

Maar hij was niet iemand die zich in een keurslijf liet persen. Wat hij heeft gebracht voor Juliana, voor het koningshuis en voor heel Nederland, en hoe het leven van deze bijzondere man eruitzag, lees of hoor je in 'Bernhard: een verborgen geschiedenis' van Annejet van der Zijl.

Voor welke lezers is dit boek?

Als je geïnteresseerd bent in het koningshuis, is 'Bernhard' hoe dan ook fascinerend. Het is nog maar zo kortgeleden dat de man van Juliana, de vader van Beatrix en de opa van onze huidige koning leefde, en toch is het een volstrekt andere tijd.

Daarom is dit boek ook interessant voor geschiedenisliefhebbers, want Annejet van der Zijl neemt je aan de hand van Bernhards leven mee in talrijke historische gebeurtenissen. Tot slot is het een karakterstudie van een bijzondere man, wat boeiend is voor iedereen die belangstelling heeft voor de menselijke psyche.

Luister gratis naar 'Bernhard'.

Dit is nu mogelijk met de gratis luisterperiode op populaire luisterboeken apps. Dus ben je benieuwd geworden naar het leven van de prins-gemaal die nooit helemaal in het stramien wilde passen, start dan je 30 dagen en druk op play om dit luisterboek te horen.