Bitterzoet
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Bitterzoet

Bitterzoet gaat hoofdzakelijk over cybercrime. Het boek vertelt het verhaal van een meisje genaamd Maya dat op een dag een raar mailtje van een onbekende in het Engels ontvangt. In het mailtje belooft iemand haar vier miljoen Euro te geven als zij hem helpt. Natuurlijk herkent Maya dat het hier om een spam-bericht gaat. Zij weet ook wat wordt aangeraden om het beste in zulke gevallen te doen: het bericht meteen verwijderen. Maya besluit echter om haar stoute schoenen aan te trekken. Beluister 30 dagen gratis wat er vervolgens gebeurt.

Samenvatting

Maya besluit om voor de grap op het spam-mailtje met de vraag: 'Are you a trusted person?' van een zekere persoon uit Nigeria te reageren. Ze reageert echter met de naam van een medestudent Merijn van der Pas als afzender. In Bitterzoet lezen we wat er vervolgens gebeurt.

Wat Maya namelijk niet weet is dat Merijn van de Pas zelf een hacker is. Hij heeft haar Hotmail-account gehackt. Hij probeert vervolgens om de overhand te nemen. In Bitterzoet zullen we echter merken dat hij het bij het verkeerde eind heeft en beter had moeten weten.

Aanrader voor?

Dit boek is een leuk verhaal voor jongeren in het algemeen. Het is spannend en heel erg leuk geschreven. Het laat ook zien dat cybercriminelen veel dichterbij zijn dan je zou durven vermoeden. Een persoon die zogenaamd in Nigeria woont, is misschien je buurjongen.

Volgens een lezer is het boek zo leuk geschreven dat je het in een keer uitleest. Een andere lezer vindt het ook een vlot geschreven verhaal met toffe karakters, maar vindt de spanning wat tegenvallen. Het einde van het verhaal is dan wel de moeite waard.

Luister gratis naar Bitterzoet

Bitterzoet is een verhaal dat laat zien hoe een ogenschijnlijke grap toch ernstig kan uitdraaien. Tevens kan iedereen met het boek het een en ander over cybercriminaliteit oppakken. Dit verhaal is momenteel via verschillende apps gratis te beluisteren. Maak er gebruik van en geniet 30 dagen van leesplezier.