Blokken
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Blokken

Blokken is een dystopische sciencefiction waar je je waant in een efficiënt ingerichte stadstaat. Bordewijk is beïnvloed door de avant-gardestromingen van zijn tijd en deze principes vind je in zijn werk helemaal terug. In dit sciencefictionverhaal ontdek je een spiegel van het tijdsklimaat. Bordewijk beschrijft de opkomst van dubieuze politieke bewegingen en voorspelt de details van de opkomende dictaturen en hun hang naar massarituelen en -symbolen. Komt de surveillancestaat er werkelijk zoals Bordewijk voorspelt? Wat zijn de gevolgen van het gebrek aan privacy op haar burgers? Beluister het boek gratis en ontdek de indrukwekkende droombeelden.

Samenvatting

Blokken is onconventioneel vanwege het gebrek aan personages in het verhaal. Het boek gaat over de totalitaire staat die zich volledig heeft afgesloten van de rest van de wereld. Wat zijn de opstanden en hoe ziet het dagelijkse leven eruit voor de bewoners?

De tienkoppige regering genaamd ‘De Raad’ kan de doodstraf geven op het uiten van een eigen mening. Wat zijn de meedogenloze praktijken die de bewoners moeten naleven en wat zijn de kledingvoorschriften? Laat je meeslepen in deze bijzondere sciencefiction. Blokken wordt voorgelezen door Louis van Beek.

Een aanrader voor wie?

Ben je een liefhebber van sciencefiction? Dan is Blokken een bizarre droomwereld in een efficiënt ingerichte stadstaat. Bordewijk omschrijft in 39 bladzijden een trage maar onvermijdelijke ondergang van deze stad. Ga mee in de wereld van een surveillancestaat waar je weinig privacy hebt als burger.

Het dystopische verhaal Blokken werd in 1931 geschreven door Bordewijk. Dit is in hetzelfde jaar dat Huxley's Brave 'New World' werd gepubliceerd, en 19 jaar voordat '1984' van Orwell uitkwam. Je kunt dus zeggen dat Blokken een van de vroegste voorbeelden is van dystopische sciencefiction.

Luister gratis naar het boek Blokken

Luister gratis naar Blokken, geschreven door Ferdinand Bordewijk. Je kunt nu 30 dagen gratis van dit audioboek genieten. Kies een luisterboekapp en luister naar je favoriete boeken waar en wanneer je maar wilt – online en offline. Zo heb je altijd duizenden verhalen bij je!