De Beer en de Nachtegaal
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De Beer en de Nachtegaal

De Beer en de Nachtegaal is het eerste boek uit de serie De Winter-trilogie. Het is tevens het eerste werk van romanschrijver Katherine Arden. Het verhaal speelt zich af in het middeleeuwse Rusland en bevat elementen uit Russische volksverhalen. Het beschrijft het leven van de jonge Vasya die al vanaf de geboorte haar moeder kwijt is en wordt grootgebracht door haar vader en kinderjuf, Dunya. Al gauw blijkt dat Vasya niet is als de andere meisjes van het dorp waar zij wonen. Dit verhaal kun je 30 dagen gratis beluisteren.

De Beer en de Nachtegaal

Het verhaal van De Beer en de Nachtegaal begint met een sprookje dat verteld wordt door de kinderjuf. Het verhaal van de demoon van de winter genaamd Morozko. Deze demoon staat erom bekend dat hij soms welwillend is en weer op andere momenten is hij wreed.

Het hoofdpersonage in De Beer en de Nachtegaal, is een jong Russisch meisje genaamd Vasya Petrovna. Vasya bezit de gave om te met mythologische wezens te communiceren. Omdat in deze periode het orthodoxe christendom zich uitbreidde, komt Vasya vaker in problemen door haar gave.

Een aanrader

Ben je een liefhebber van sprookjesverhalen die zijn verweven met een tintje realiteit? Dan is dit boek een aanbeveling voor jou! Dit boek bevat de meest intrigerende personages, mythische wezens en speelt zich af op een magisch achtergrond van bos, winter en de middeleeuwen in Rusland.

Pyotr besluit naar Moskou af te reizen op zoek naar een bruid en stiefmoeder voor Vasya. Hij keert gehuwd terug en heeft ook nog een huwelijk kunnen regelen voor zijn dochter Olga. Hier beginnen echter de problemen voor Vasya die vriendschap heeft gesloten met de geesten in de omgeving.

Luister gratis naar De Beer en de Nachtegaal

Gedurende 30 dagen kun je gratis luisteren naar het audioboek De Beer en de Nachtegaal. Er zijn tal van applicaties waar je gebruik van kunt maken om luisterboeken te beluisteren. Handig voor wanneer je onderweg bent en geen fysiek boek wilt meenemen om ruimte in je bagage te besparen.