De drie musketiers
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
90 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De drie musketiers

Wie kent ze niet? De drie musketiers. Oorspronkelijk geschreven door Alexandre Dumas en voor het eerst gepubliceerd in 1844. Dumas was grotendeels geïnspireerd door een boek dat hij in de bibliotheek van Marseille heeft ontleend en heeft het nooit teruggebracht. In dit werk stonden de verhalen van verschillende musketiers in de 17e eeuw beschreven. Zo is Dumas aan zijn eigen werk begonnen dat uiteindelijk wereldberoemd geworden is en nu gratis als audioboek kan beluisterd worden door zowel jong als oud!

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af rond 1627 ten tijde van koning Lodewijk XIII. De drie musketiers, een eregarde van de Franse koning zijn Aramis, Athos en Porthos. Hoewel het boek De drie musketiers noemt is er nog een vierde, en waarschijnlijk de bekendste musketier, D'Artagnan.

Het beroemde motto van de drie musketiers is het alom bekende en nog vaak herhaalde “Eén voor allen en allen voor één”. Ze zullen samen proberen om de snode plannen van kardinaal Richelieu om de jonge koning Lodewijk XIII te onttronen te stoppen!

Voor wie is dit boek?

Dit boek kan gelezen worden door alle leeftijden. Het is een van de tijdloze klassiekers dat zowel jong als oud zal aanspreken. Avontuur, liefde, trouw en moraliteit liggen aan de basis van dit verhaal en zullen je meeslepen in het oude Frankrijk van toen.

Het boek is meerdere malen verfilmd geweest, maar zoals altijd is het sterk aangeraden het originele werk te lezen of te beluisteren in de vorm van een audioboek. Als je het originele werk nog niet gelezen hebt is dit vast en zeker een must!

Beluister De drie musketiers gratis

Nu kan je het originele 'De drie musketiers' van Alexandre Dumas ook als audiboek beluisteren voor een periode van 30 dagen. Dit kan online via verschillende audioboek applicaties. Laat je dus meeslepen naar het oude Frankrijk vanuit je sofa op je eentje of met het hele gezin!