De gevangene van de hemel
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De gevangene van de hemel

Het boek is een vervolg uit de vierdelige serie Het Kerkhof der Vergeten Boeken van de Spaanse schrijver Carlos Ruiz Zafon. Het verhaal speelt zich af in 1957 in Barcelona. Onze jonge held Daniel Sempere uit het eerste deel Schaduw van de wind is ondertussen volwassen. In De gevangene van de hemel lezen we dat hij nu ook zelf in de boekenwinkel van zijn vader werkt. Ook zijn goede vriend Fermín Romaro de Torres lijkt zijn voormalig leven nu achter zich gelaten te hebben, maar dan gebeurt er iets vreemd. Luister gratis naar wat er vervolgens gebeurt.

Samenvatting

Aan het begin van De gevangene van de hemel zien we Daniel en zijn beste vriend Fermín als volwassen mannen die een normaal leven met hun geliefden lijken te leven. Daniel is dan zelfs al vader, maar dan blijkt Fermín's verloofde nog brieven van haar ex te ontvangen.

Een andere gebeurtenis in De gevangene van de hemel die hun rustig leven zal verstoren, is wat zich plotseling afspeelt. Er verschijnt een grimmig en geheimzinnig figuur in de winkel met een porseleinen hand en de twee vrienden bevinden zich hierdoor weer gauw op het pad van mysterie.

Aanrader voor?

De fans van de vorige delen uit de serie Het Kerkhof der Vergeten Boeken zullen met argusogen hebben uitgekeken naar de mysteriën en het gevaar dat deze twee vrienden alsmaar lijkt te achtervolgen. Het boek behoudt dezelfde boeiende schrijfstijl van de vorige delen en sleept de lezer mee.

Dit boek is niet alleen een spannende mysterieuze roman, maar bevat ook humor en heeft een hele diepzinnige kant, want een van de personages in het verhaal kampt namelijk met depressie. Door deze veelzijdigheid kan het verhaal makkelijk een ieder meeslepen in een wereld vol mysterie.

Luister 30 dagen gratis naar De gevangene van de hemel

Recensenten hebben De gevangene van de hemel omschreven als een heerlijke weglezer die van een krachtige vertelkunst getuigt. De vertelkunst van de schrijver is ook als hoorspel muziek voor het oor. We bieden je graag de gelegenheid om gedurende 30 dagen dit verhaal gratis te beluisteren via verschillende apps.