De kleine moeder van Bergen-Belsen
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De kleine moeder van Bergen-Belsen

Ook voor degenen die het kamp overleefden, laat de tijd daar sporen na die een leven lang zichtbaar blijven. Hetty Verolme werd net als haar broertjes en ouders gedeporteerd en zij kwam terecht in Bergen-Belsen samen met onder anderen Anne Frank. In 'De kleine moeder van Bergen-Belsen' vertelt Hetty, een van de oudere kinderen in het kamp, over haar tijd daar én de tijd erna. Wil je dit aangrijpende verhaal horen, start dan nu je gratis luisterperiode en begin met luisteren naar dit luisterboek.

Synopsis

De Nederlandse Hetty wordt in de Tweede Wereldoorlog samen met haar ouders en haar broertjes naar kamp Bergen-Belsen in Duitsland gebracht. Ze komt terecht in de kinderbarak van dit kamp. Over die bizarre periode schrijft ze in haar boek 'De kleine moeder van Bergen-Belsen'.

Als een van de oudste van de kinderen die in de barak verblijven, wordt Hetty 'De kleine moeder van Bergen-Belsen'. Hetty, haar broertjes en hun ouders blijven ondanks alles in leven. Ze komen vrij uit het kamp en zien elkaar na de oorlog terug.

Voor welke lezers is dit boek?

Verhalen over en uit de Tweede Wereldoorlog zijn een blijvende les voor de huidige tijd. Als je historisch besef hebt en geïnteresseerd bent in deze zwarte bladzijde uit de Nederlandse en Europese geschiedenis, dan moet je dit boek zeker gelezen hebben. Het is een echte aanrader!

Omdat Hetty Verolme alles waarover ze schrijft aan den lijve heeft ondervonden, is dit boek ondanks het zware onderwerp geen zware kost. Het is geschikt voor lezers van alle leeftijden die meer willen weten over hoe het er precies aan toe ging in de oorlog.

Luister gratis naar De kleine moeder van Bergen-Belsen

Dit is nu mogelijk met de gratis luisterperiode op beschikbare luisterboeken apps. Welke boeken wil jij allemaal beluisteren? Het aanbod is groot, dus of je nu benieuwd bent naar 'De kleine moeder van Bergen-Belsen' of een ander luisterboek, je kunt het naar hartenlust uitproberen.