De levende berg
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De levende berg

'De levende berg' is een testament en ode aan de Schotse natuur en meer bepaald aan het Cairngorms nationaal park, waar Nan Shepherd haar hart verloren heeft. Het boek leest als een liefdesbrief aan de bergen en de natuur in het prachtige Schotland. Het is geschreven in het begin van de 20e eeuw en is een vooraanstaand werk als een van de vele boeken over de Schotse natuur. Je kan nu gratis via de prachtige beschrijvingen van Nan Shepherd het Schotse vasteland verkennen.

Samenvatting

In 'De levende berg' neemt Nan Shepherd je mee op tocht door het prachtige Cairngorms in zijn volle glorie. Hierbij laat de schrijver haar oog op alle fauna, flora, geologie en weerselementen vallen die dit nationaal park zo rijk maken. Ze behandelt de berg als een levend wezen.

'De levende berg' heeft dus zijn naam zeker niet gestolen. Nan Shepherd leent je haar zintuigen opdat je de wondere wereld door haar ogen kan ervaren. Het boek geeft je een beeld over de fragiliteit van de natuurlijke wereld en hoe wij er sterk afhankelijk van zijn.

Voor wie is dit boek

Dit boek is geschikt voor zowel jong en oud en iedereen die van de natuur houdt. Het zal je voeren naar een wondere wereld die niet ver van de realiteit ligt. Geen Science Fiction dus en zeker het verkennen waard! Je zal je zo in de bergen wanen!

Nan Shepherd is een van de auteurs die het talent heeft om je te transporteren naar de wondere wereld van de natuur en je het leven daar door haar eigen ogen waar te nemen. Ze zal je vol verlangen achterlaten om de natuur voor jezelf te gaan ontdekken!

Beluister de levende berg gratis

Je kan 'De levende berg' door Nan Shepherd nu gratis beluisteren via verschillende audioboek applicaties. Plof dus lekker op je gemak in de zetel, spits je oren en ervaar de prachtige wereld door Nan Shepherd's ogen alleen of met de hele familie! Veel luisterplezier gewenst!