De ondraaglijke lichtheid van het bestaan
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De ondraaglijke lichtheid van het bestaan

Met 'De ondraaglijke lichtheid van het bestaan' schreef Milan Kundera zijn bekendste en meest geliefde roman. Het succes is ongetwijfeld te danken aan de simpele, maar zo wezenlijke vragen die erin verweven zijn: wat houdt het in om een mens te zijn, wat houdt het in om lief te hebben, en hoe doe je dat als alles om je heen constant verandert? Hoofdpersonen Tomas en Tereza, maar zeker ook Sabina, zijn zo levensecht beschreven dat ze waarlijk tot leven komen in dit meesterlijk verhaal. Je kunt nu helemaal gratis naar dit boek luisteren.

Synopsis

'De ondraaglijke lichtheid van het bestaan' gaat over chirurg Tomas, die al van jongs af aan samen is met zijn grote liefde Tereza. Helaas betekent dat niet dat hij blind is voor andere vrouwen. Tereza weet van zijn minnaressen en heeft vreselijke nachtmerries over Tomas met andere vrouwen.

Tomas' lievelingsminnares Sabina, die zich aan niemand wil binden, heeft ook nog een andere verhouding: met Franz, een getrouwde man. Al deze relaties, de pijn die mensen zichzelf en anderen aandoen en welke verlangens eraan verbonden zijn, onderzoekt Milan Kundera in 'De ondraaglijke lichtheid van het bestaan'.

Voor welke lezers is dit boek?

Tja, je zou misschien beter kunnen vragen: voor wie is dit boek níét? Milan Kundera's diepgravende onderzoek naar de innerlijke drijfveren van de mens is vandaag de dag nog net zo interessant als bij de eerste verschijning van dit meesterlijke boek in 1984.

Doordat de personages in 'De ondraaglijke lichtheid van het bestaan' zo uiteenlopend zijn, is het des te interessanter. Hetgeen waar Tomas door gedreven wordt, is iets totaal anders dan zijn geliefde Tereza. En Sabina, misschien wel de meest ongrijpbare van allemaal, zelfs voor haarzelf?

Luister gratis naar De ondraaglijke lichtheid van het bestaan

Ben je benieuwd naar de vaak vervlochten en soms toch ook eenzame Praagse levens van Tomas, Tereza, Sabina én de hond Karenin (vernoemd, uiteraard, naar Tolstojs Anna Karenina)? Luister dan nu naar 'De ondraaglijke lichtheid van het bestaan'. Dat kan nu 30 dagen gratis!