De Rode Prinses
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De Rode Prinses

Als kind was Biegel zelf geen boekenworm. Hij speelde liever buiten met zijn 8 oudere broers en zusters. Hij heeft desondanks een rijke fantasie opgebouwd die hij gebruikte om leuke en boeiende kinderverhalen te schrijven. Zijn boek De Rode Prinses gaat over een prinsesje dat heel beschermd wordt opgevoed. De mensen in het koninkrijk weten niet veel van haar bestaan af, want ze komt nooit het kasteel uit. De dag waarop ze eindelijk het kasteel uit mag, gaat het jammer genoeg mis. Luister gratis naar dit spannend verhaal.

Samenvatting

De Rode Prinses wordt nog voordat iemand een glimp van haar kan ontvangen, ontvoerd door de drie rovers Holz, Bolz en Schwanenstolz. Wanneer het nieuws naar buiten komt, zijn er nauwelijks mensen die dit geloven. Men denkt dat dit gewoon een truc van de koning is.

De Rode Prinses vindt de ontvoering allesbehalve eng. Ze vindt het juist spannend, omdat ze nog nooit buiten is geweest. Ze spreekt ook tot de rovers alsof ze voor haar werken, hetgeen heel wat grappige momenten oplevert. De prinses spreekt ook altijd in de wij-vorm.

Aanrader voor?

De Rode Prinses is spannend, maar ook heel hilarisch geschreven en is voor zowel jongens als meisjes een leuke bezigheid. Doordat de prinses geen wereld buiten het kasteel kent, ziet ze in niets gevaar. Het is heel grappig om de wereld door haar ogen te bekijken.

Het boek is ook fijn voor ouders om te beluisteren met de kinderen. Het is komisch geschreven en ze merken dat het averechts kan werken als je een kind te beschermd opvoedt. De illustraties van Fiel van der Veen helpen ook om het verhaal tot leven te brengen.

Luister gratis naar De rode prinses

De Rode Prinses mag volgens sommigen bij geen enkel voorlees-partijtje ontbreken. Dit laat zien dat het verhaal niet alleen leesplezier geeft, maar ook heel fijn is om te beluisteren. Momenteel heeft iedereen de gelegenheid om dit verhaal gedurende 30 dagen gratis via verschillende apps gratis te beluisteren.