De rover Hoepsika
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De rover Hoepsika

De rover Hoepsika is een van de meer dan vijftig kinderboeken die door Biegel werden geschreven. Het vertelt het verhaal van de jonge rover Hoepsika. Op de dag dat zijn moeder sterft, besluit hij rover te worden. Ondanks zijn denkwaardige beroep, moedigt het boek op geen enkele manier aan dat het goed is om rover te worden. Rover Hoepsika krijgt elke keer na een overval spijt en gaat dan thuis bij het portret van zijn moeder huilen. Luister gratis naar het verhaal van deze merkwaardige rover.

Samenvatting

De rover Hoepsika is inderdaad merkwaardig. Hij berooft bijvoorbeeld niet iedereen. Hij doet dat alleen bij rijke mensen in dure koetsen. Hij zegt ook nooit 'je geld of je leven', want hij wilt niemands leven en hij vindt het onbeleefd om je tegen een vreemde te zeggen.

Op een dag komt Hoepsika een rijke heer tegen wiens knappe dochter ontvoerd is door een gemene schurk. Hij belooft haar dan in ruil voor veel geld terug te halen, maar dat gaat niet zo makkelijk. Lees in De rover Hoepsika of dit hem lukt...

Aanrader voor?

Dit is een spannend en leuk kinderboek en is zeer hilarisch geschreven. Door de titel twijfelden bepaalden eerst of ze het zouden lezen, maar waren daarna heel lovend erover. Een lezer zei daarna zelfs dat het een echte aanrader is. Zelf ouders die het voorlazen, moesten erg lachen.

Hoepsika, de opvallende rover maakte voor zijn 'beroep' als rover eerst een kleine investering. Hij kocht een paar laarzen met zilveren sporen en een paard. Wanneer je het verhaal leest, wil je graag weten of het hem lukt om hiermee de knappe dochter van de rijke lui te redden.

Luister gratis naar De rover Hoepsika

De rover Hoepsika is voor zowel kinderen als volwassen heel leuk en spannend om te horen. Hij is de enige rover om wie je vaak zal moeten lachen. Hij is ook heel beleefd. Het boek is momenteel voor iedereen 30 dagen gratis te beluisteren via verschillende apps.