De schaduw van de wind
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
90 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De schaduw van de wind

De schaduw van de wind gaat over een spannend verhaal dat zich afspeelt in Barcelona, ​​1945. Net na de oorlog ligt deze grote wereldstad in de schaduw, bezig haar wonden te verzorgen. Een jongen genaamd Daniel wordt wakker op zijn elfde verjaardag en ontdekt dat hij zich zijn moeders gezicht niet meer kan herinneren. Om zijn enige kind te troosten, leidt Daniëls vader, een antiquair boekhandelaar, hem in het geheim naar een bibliotheek die wordt beheerd door Barcelona's gilde van handelaars in zeldzame boeken. De bibliotheek is een opslagplaats voor boeken die door de wereld zijn vergeten. Lees de avonturen van Daniel nu gratis mee!

Samenvatting

De schaduw van de wind is het eerste werk, uit de vier-delige serie Het Kerkhof Der vergeten Boeken, van de Spaanse schrijver Carlos Ruiz. Een meeslepend verhaal dat je meeneemt naar het Barcelona wat wordt beschreven. Je beleeft er net als Daniel zoveel avonturen mee.

Daniel kiest een boek dat volgens zijn vader een speciale betekenis heeft. Hij is zo dol op De schaduw van de wind van ene Julian Carax, dat hij op zoek gaat naar andere boeken van Carax. Tot zijn schrik ontdekt hij echter dat iemand alle boeken heeft vernietigd.

Welke lezers zullen van dit boek houden?

Zoals met alle geweldige romans, laat De schaduw van de wind de geest tasten naar vergelijkingen met andere boeken. Maar uiteindelijk is er, zoals bij alle verbazingwekkende romans, geen vergelijking mogelijk. Zoals een recensent schreef: "De originaliteit van Ruiz Zafóns stem is bomvast en vertoont een duivels talent".

Het verhaal neemt je mee naar de spannende wereld die wordt beschreven en is zo geschreven dat je alle scènes ervaart alsof je er zelf bij bent. De taalgebruik is een beetje verouderd maar dat kan zijn omdat het is vertaald vanuit het Spaans.

Luister gratis naar De schaduw van de wind

Je kunt nu gedurende 30 dagen gratis genieten van het audioboek De schaduw van de wind. Er zijn verschillende apps waarmee je luisterboeken kunt beluisteren. Prettig om van te genieten wanneer je aan het rijden bent of gewoon wanneer je op een dag wat tijd voor jezelf hebt.