De stille kracht
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De stille kracht

Het gratis luisterboek 'De stille kracht' heeft als centraal thema de tegenstellingen tussen Oost en West in het Nederlands-Indië van omstreeks 1900. Ook al zijn de Nederlanders militair superieur, het verzet van de Javaanse bevolking tegen de Nederlandse overheersing zal minder dan 50 jaar na het verschijnen van dit boek leiden tot de onafhankelijkheid van Indonesië. De mysterieuze kracht die de Nederlanders tegenwerkt staat symbool voor de Javaanse cultuur en het onvermogen van de hoofdpersonages om de werkelijkheid onder ogen te zien.

Samenvatting

'De stille kracht' gaat over Otto van Oudijck, een bewonderaar van het verzonnen plekje Laboewangi op Java. Hij staat als Nederlands bestuurder boven de lokale adel. Zijn werk betekent alles voor hem waardoor hij onder andere het overspel van zijn tweede blanke vrouw met zijn zoon Theo uit zijn eerste huwelijk niet opmerkt.

De stille kracht waarnaar het boek genoemd is, laat zich tussen het hele familiedrama ook gelden en neemt zo de vorm aan van verschillende mysterieuze gebeurtenissen zoals spontaan brekende glazen, whiskey die plots okergeel wordt en het hamergeluid dat doorheen het hele huis weergalmt. Het duurt niet lang of het dorpje staat op stelten.

Voor wie is dit boek

Het boek 'De stille kracht' is een boek dat zowel voor jong als oud tal van leesplezier zal opleveren. De prachtige mix tussen, al bij al, redelijk recente geschiedenis en persoonlijk drama, dat door Otto van Oudijck en zijn familie gepersonaliseerd wordt, zal voor velen vele interessante leesuren opleveren.

Het boek is overigens verfilmd geweest en tot een televisie serie omgetoverd. Echter is het, zoals altijd, zeker aangeraden het boek te lezen of te beluisteren om je zo helemaal te kunnen inleven in het leven en hoe het eraan toe ging in het door Nederland bezette Indonesië van 1900.

Beluister De stille kracht gratis

Je kan het boek 'De stille kracht' momenteel gratis beluisteren gedurende 30 dagen via verschillende audiobook applicaties. Indien het boek je interesse aanspreekt, aarzel dan niet om het te beluister! Laat je meeslepen in de geschiedenis van het Indonesië van vroeger en meer bepaald in die van het Java van circa 1900.