De wens in het water
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

De wens in het water

'De wens in het water' is een spannend en vlot lezend jeugdboek over een groep vrienden, die na het vinden van een oud dagboek in het bos, bijleren over de Tweede Wereldoorlog en hoe hun leeftijdsgenoten deze oorlog hebben ervaren. Het is een ontroerend boek dat zowel jou als je kinderen zal vervoeren. Je kan het momenteel gratis als audioboek beluisteren samen met je kinderen. Een regenachtige dag is een ideale gelegenheid om jullie te laten meeslepen in dit bijzonder verhaal.

Samenvatting

'De wens in het water' gaat over vier vrienden, Aisha, Zomer, Jur en Storm die in het bos een dagboek vinden dat dateert uit 1944-1945. Het blijkt geschreven te zijn door een 11-jarige jongen die Karel heet en bevriend wordt met Simon die in een boomhut in het bos woont.

Als het dagboek plotseling onderbroken wordt vragen de vier vrienden zich af wat er verder met zowel Karel als Simon is gebeurd. Ze trekken erop uit en gaan op zoek naar de boomhut als ze plots een oude man tegenkomen. 'De wens in het water' neemt je mee op hun groot avontuur.

Voor wie is dit boek?

Dit boek is geschreven voor jongeren, maar ook oudere mensen zullen van dit spannend en ontroerend verhaal kunnen genieten, al dan niet samen met hun kinderen. Wie het ook leest, het boek houdt je van begin tot einde gekluisterd en ook jij zal willen weten wat er gebeurt met de vier vrienden.

Het boek geeft je een inkijk in de Tweede Wereldoorlog, maar is geen zware literatuur. Het verhaal blijft vrolijk en spannend met een vleugje ontroering - wat het ten zeerste geschikt maakt voor jonge kinderen die al dan niet geïnteresseerd zijn door de oorlog en hoe het leven er toen aan toeging.

Beluister De wens in het water gratis

Je kan 'De wens in het water' nu gratis voor een periode van 30 dagen beluisteren als audioboek. Dit kan zowel online als via een van de vele audioboek apps. Maak het jezelf comfortabel en luister al dan niet met je kinderen naar dit meeslepende verhaal over diepe vriendschap en mooie dromen.