Door jou ben ik mij
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Door jou ben ik mij

In haar laatste roman Door jou ben ik mij gaat Hinke van Abbema op zoek naar de connectie tussen homoseksualiteit en het christelijke geloof. Een verbinding die niet altijd vanzelfsprekend is. Hinke gelooft in een God die onze wereld bewust vol diversiteit en met veel liefde heeft geschapen. Als schrijfster wil ze die diversiteit op de voorgrond zetten. Als gelovige LHBT'er ligt dit onderwerp haar nauw aan het hart. Ze vindt dan ook dat er te weinig boeken over de relatie tussen homoseksualiteit en geloof zijn geschreven. Je kan het boek nu gratis beluisteren.

Samenvatting

Door jou ben ik mij is het liefdesverhaal van twee Rotterdamse tienerjongens, Jona en Marouan. Jona ontmoet Marouan bij een voetbalwedstrijd en is onmiddellijk gefascineerd door Marouan's energieke persoonlijkheid. Ze worden goede vrienden en Jona voelt dat het meer is dan een gewone vriendschap. Hij is verliefd.

Jona weet niet wat te doen. Hij heeft enkele beste vrienden die weten dat hij op jongens valt, maar thuis weet niemand het. Wat zullen zijn ouders zeggen? In door jou ben ik mij worstelt Jona met vraag: kan hij zowel homoseksueel als een goede christen zijn?

Voor wie is dit boek geschreven?

Door jou ben ik mij is een emotioneel verhaal over werelden die oorspronkelijk niet verenigbaar lijken te zijn. Zo heb je bijvoorbeeld Jona, een blanke Nederlander uit een christelijk gezin en Marouan, een ongelovige Nederlandse jongen van Marokkaanse origine. Toch is er hoop.

Dit meeslepende liefdesverhaal is niet alleen geschreven voor tieners die deel uit maken van de LHBT-gemeenschap, maar ook voor hetero's, ouders, diep gelovigen enzovoort, want verdriet, angst en vreugde zijn toch emoties die we allemaal voelen. Met lovende recensies en ratings is dit boek een must-read.

Luister Door jou ben ik mij gratis

Heb je niet altijd tijd om te gaan zitten en een boek te lezen? Dan is een luisterboek perfect voor jou. Download een van de vele audioboek apps en luister Door jou ben ik mij van Hinke van Abbema nu gratis gedurende 30 dagen.