Echte dokters huilen ook
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Echte dokters huilen ook

De hoofdpersoon in 'Echte dokters huilen ook' staat plotseling in de schoenen van de patiënt als de diagnose longkanker, stadium 4 bij hem wordt vastgesteld. Hij heeft jarenlang in het Anthonie van Leeuwenhoek ziekenhuis patiënten behandeld, maar wordt na zijn diagnose zelf daar opgenomen. Hij begrijpt dan pas wat zijn patiënten allemaal moeten doorstaan. Hij vertelt zijn verhaal aan journaliste en romanschrijfster Karin Overmars die dankzij haar specialiteit helpt om het verhaal een prachtige gestructureerde leesstijl te geven. Luister 30 dagen gratis naar dit indringend verhaal!

Korte samenvatting

Alhoewel er meestal wordt afgeraden om een persoonlijke band met je arts te hebben, kiest Prevoo er toch voor om door zijn collega's die hij heel goed kent behandeld te worden. In 'Echte dokters huilen ook' lezen we ook hoe dit voor hem uitpakt.

Prevoo is een pittig mannetje dat zich niet graag van zijn stuk laat brengen. Hij wil graag zijn beste leven leiden. Toch moet hij erkennen dat de ziekte bepaalde onvermijdelijke uitdagingen met zich meebrengt. Lees in 'Echte dokters huilen ook' hoe hij weerstand hiertegen probeert te bieden.

Een aanrader voor wie?

De recensies liegen er niet om. 'Echte dokters huilen ook' is een verhaal dat het lezen echt waard is. Er komt iemand aan het woord die deze vernietigende ziekte zowel als zieke en als geneesheer heeft ervaren en daardoor aan beide kanten van de lijn heeft gestaan.

In een interview zei Prevoo dat je als dokter nooit echt weet wat de patiënt allemaal moet doorstaan. Recensent Ruud Verwaal van De Leesclub geeft verder aan dat de onderwerpen zoals eenzaamheid, ontkenning, acceptatie en liefde voor het leven in het verhaal ook goed bijdragen aan het geheel.

Luister naar het boek 'Echte dokters huilen ook'.

In het luisterboek 'Echte dokters huilen ook' is hoe dan ook een ingrijpend verhaal die de lezers verschillende inzichten verschaft wanneer iemand met kanker wordt geconfronteerd. We bieden momenteel de mogelijkheid om het gedurende 30 dagen gratis te beluisteren via de beste luisterboeken apps. Veel luisterplezier.