Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
90 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp

'Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp' is geschreven in 1972 door Heere Heeresma. Han wordt door zijn vader van school gehaald, omdat hij van mening is dat Han beter bij hem in het bedrijf kan gaan werken. Hij ziet het nut van hoger onderwijs niet in en bovendien kost school teveel geld. Han maakt snel carrière in het bedrijf, maar wordt ontslagen omdat hij iedereen te slim af is. Zo vergaat het hem ook met al zijn andere baantjes. Als de vader van Han van de kolenwagen valt en vanaf zijn middel verlamd is, moet Han zijn vader verzorgen en het huishoudelijk werk verrichten. Luister nu 30 dagen gratis.

'Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp' gaat over Han, een buitengewoon slimme jongen die van school wordt gehaald om te gaan werken. Door zijn hoge IQ hangt hij al gauw iedereen de keel uit en komt hij bij de meeste baantjes niet eens de proefperiode door.

Han's moeder gaat zwart bijverdienen in een schoonmaakbedrijf om het huishoudbudget aan te vullen maar krijgt op een gegeven moment spit. Op dat moment neemt het verhaal 'Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp' een verrassende wending en moet Han voor zijn beide ouders zorgen.

Uiteindelijk besluiten vader en moeder De Wit dat Han ontwikkelingshulp moet gaan doen, om werkervaring op te doen. Op de dag dat Han onderweg is naar zijn vrijwilligersadres vindt hij de dood bij een verkeersongeval. 'Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp' eindigt als Han naar de hemelpoort gaat.

Voor wie is dit boek?

Het boek is geschreven voor jonge mensen die geïntereseerd zijn in het lezen van historische romans; het kleinburgerlijk leven in de jaren '60. Heere Heeresma vindt zijn personages in een wereld waarin het recht van de beste prater geldt. Van begin tot einde blijft hij intrigeren.

Heere Heeresma beschrijft het kleinburgerlijk milieu uit de jaren '60: saai, uitzichtloos en voornamelijk ambitieloos. Dat is ook zijn eigen visie op de huidige consumptiemaatschappij, waarin grote armoede niet meer lijkt voor te komen en waarin er geen ergernis meer is die tot een verbeten vechtlust kan leiden.

Luister gratis naar Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp

Met sommige apps kun je 30 dagen lang gratis luisteren naar het luisterboek van je favoriete schrijver (niet bij alle boekhandelaren). Gratis luisteren, zoveel als je maar wilt, naar zowel buitenlandse als Nederlandse boeken: romans, dichtbundels, autobiografieën of boeken uit een heel ander genre.