Het meisje met de vlechtjes
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
90 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Het meisje met de vlechtjes

Het adembenemende boek Het meisje met de vlechtjes, geschreven door Wilma Geldof, is een roman die gebaseerd is op het leven van het jongste Nederlandse verzetsmeisje in de Tweede Wereldoorlog. Haar naam was Freddie Oversteegen. En samen met haar zus werkten ze in een verzetsgroep waar ook Hannie Schaft werkzaam was. De roman gaat ook over vertrouwen, loyaliteit en liefde. De roman bevat zelfs oude foto’s van Truus, Freddie en Hannie. Luister nu 30 dagen gratis naar dit bijzondere verhaal.

Samenvatting

Om Het meisje met de vlechtjes te schrijven was veel onderzoek nodig. Voor deze indrukwekkende roman, heeft Geldof dan ook uitgebreid met Freddie gesproken over het verzetsverleden en ervaringen tijdens de oorlog. Het is een aangrijpend verhaal voor jongeren geworden waar verraad, liefde en loyaliteit ter sprake komen.

Het meisje met de vlechtjes is een bijzonder en indrukwekkend verhaal. Freddie is nog maar vijftien jaar oud als de oorlog uitbreekt. En haar moeder vangt al enige tijd gevluchte joden op. In 1942 gaan Freddie en haar zus deelnemen aan het gewapend verzet.

Voor welke lezer is dit boek?

Voor iedereen die zich wil verdiepen in het verzet. Het is de bedoeling dat de zusjes hooggeplaatste nazi’s verleiden en ze naar het bos te lokken. Hier worden de nazi’s vervolgens door verzetskameraden gedood. Als de zusjes ook een pistool krijgen, brengt dit gevoelens van moed en twijfel.

Wie kunnen de zusjes nog vertrouwen? En waar om sluit de vriend van Freddie zich niet bij hun aan? Waar ligt de loyaliteit? Luister nu naar het bijzondere verhaal van het Nederlands jongste verzetsmeisje. In het boek zijn eveneens authentieke zwart-witfoto’s van Truus, Freddie en Hannie te vinden.

Luister nu gratis naar Het meisje met de vlechtjes

Ben je nieuwsgierig naar Het meisje met de vlechtjes? Je kunt nu 30 dagen lang gratis het luisterboek en nog vele andere beluisteren. Bekijk de verschillende applicaties op deze pagina en beluister vele spannnende boeken. Je kunt zowel online als offline boeken beluisteren - wat erg handig is op vakantie.