Ik ontsnapte uit Auschwitz
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Ik ontsnapte uit Auschwitz

De schrijver van het boek 'Ik ontsnapte uit Auschwitz' werd in 1942 op jeugdige leeftijd gearresteerd en naar Auswisch verbannen. Hij bedacht al heel gauw samen met een vriend een ontsnappingsplan. Samen lukt het ze om naar Slowakije te vluchten, waarna ze hun verschrikkelijke ervaringen op papier zetten. Dit aangrijpend verhaal werd zelf door de paus en door New York Times aangehaald en er is ondertussen een filmadaptatie ervan. We bieden je graag aan om gedurende dertig dagen dit aangrijpend verhaal gratis te beluisteren.

Samenvatting

Rudolf Vrba is pas achttien jaar oud als hij uit zijn geboorteland Slowakije wordt gedeporteerd naar Auschwitz. In 'Ik ontsnapte uit Auschwitz' lees je hoe hij dankzij zijn doorzettingsvermogen samen met een vriend weet te ontsnappen.

Op 7 april weerklinkt het alarm in Auschwitz als teken dat de ontsnapping door de Nazi's is opgemerkt. Zoals te lezen is in 'Ik ontsnapte uit Auschwitz' lukt het ze niet om hun weer op te pakken.

Aanraden voor?

Volgens veel lezers zou een ieder dit boek moeten lezen. Het is een verhaal die een ieder kan meeslepen in een wereld die zijzelf nooit zouden willen ervaren Tevens is het een verhaal van succes.

Het is vanzelfsprekend dat zo een weerzinwekkend mooi verhaal een filmadaptatie heeft gekregen. Volgens recensent Agnes Eikema is de puurheid en kwaliteit van dit verhaal echter niet in woorden uit te drukken. Je moet het gewoon zelf lezen.

Luister gratis naar 'Ik ontsnapte uit Auschwitz'.

Als je nog niet in de gelegenheid bent gesteld om dit boek te lezen, willen we je graag alvast de mogelijkheid bieden om het gratis beluisteren. Dit kan nu via diverse handige audioboek apps.