Karakter
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Karakter

Luister naar het bijzondere audioboek Karakter, geschreven door Ferdinand Bordewijk en voorgelezen door Frank Rigter. Katadreuffe doet er alles aan om zijn doel te bereiken. Hij is de zoon van een arme ongehuwde moeder in het vooroorlogse Rotterdam en hij wil advocaat worden. Zijn vader, de machtige deurwaarder Dreverhaven, doet er alles aan om hem tegen te werken. De twee karakters zijn in een strijd die tot het uiterste lijkt te gaan. Het boek is een van de meesterwerken van Bordewijk. Luister nu gratis voor 30 dagen.

Samenvatting

De hoofdpersoon in het boek Karakter is Jacob Willem Katadreuffe. Hij wordt geboren in Rotterdam, aan het begin van de twintigste eeuw. Katadreuffe leeft met zijn moeder in armoede en na de lagere school heeft hij allerlei baantjes. Maar Katadreuffe heeft een droom. Hij wil de advocatuur in!

Dreverhaven is de vader van Katadreuffe. Zijn moeder werkte als dienstbode bij hem en raakte zwanger. Een huwelijksaanzoek wordt afgewezen, net zoals financiële ondersteuning. De karakters van Dreverhaven en Katadreuffe strijden tot het uiterste. Karakter is een van de beste boeken die door Ferdinand Bordewijk werd geschreven.

Een aanrader voor wie?

Ontdek de droom van Katadreuffe om advocaat te worden. De slechte verhouding met zijn vader bemoeilijkt dit proces maar Katadreuffe maakt een duidelijke ontwikkeling door in het verhaal. Door de verschillende karaktereigenschappen leer je hem echt kennen en ontdek je zijn passies en visie.

Het verhaal speelt zich af in de historische tijd tussen 1904 en 1932. Het begint bij de geboorte van Katadreuffe en eindigt op het moment na zijn beëdiging. Het boek gaat over ambitie en de mogelijke relatie met zijn vader in een arme omgeving.

Luister gratis naar Karakter

Geniet nu van 30 dagen gratis luisterboeken! Je kunt 'Karakter' online en offline beluisteren. Bovendien kun je in die 30 dagen naar zoveel boeken luisteren als je maar wilt! Of je nu van romans houdt, waargebeurde verhalen, spannende thrillers of een psychologische roman zoals 'Karakter'.