Mintzberg in essentie: 42 korte verhalen voor de manager
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
90 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Mintzberg in essentie: 42 korte verhalen voor de manager

Elke manager ligt wel eens wakker van zijn werk. Je team werkt niet goed samen. Je krijgt het werk niet af binnen de werkuren. Misschien moet je wel iemand ontslaan of heeft een waardevolle werknemer zijn of haar ontslag gegeven. Als manager zal je deze situaties maar al te goed herkennen, maar hoe ga je er juist mee om? In Mintzberg in essentie bundelt Henry Mintzberg 42 blogs en biedt hij de lezer eenvoudige en duidelijke managementinzichten. Je kan het boek nu gratis beluisteren!

Samenvatting

Henry Mintzberg is professor in de managementstudies aan de McGill University in Montreal, Canada, en voorzitter van de Strategic Management Society. Hij schreef meer dan honderd artikels en twintig boeken over management, groeistrategieën en leiderschap. In Mintzberg in essentie bundelt hij enkele essays.

In Mintzberg in essentie spoort Mintzberg managers aan om als het ware van hun troon te stappen en zich te mengen onder de bevolking. Het boek is echter geen compilatie van een aantal fabeltjes, maar concrete verhalen die je kan lezen voor het slapengaan.

Een aanrader voor wie?

Wat vonden anderen? Mintzberg in essentie, ook wel bekend onder de Engelstalige titel Bedtime Stories for Managers, heeft zo te zien geen polariserend debat teweeg gebracht en heeft in het algemeen positieve reviews en ratings. Toch lijkt het alsof Mintzberg enige terugslag verwachtte.

Voor diegenen die het boek maar niets vonden of die zijn ideeën afwezen, schreef Mintzberg: probeer niet woedend te zijn bij wat je leest, want soms blijken mijn meest buitensporige ideeën mijn beste te zijn. Het duurt alleen wat langer voordat ze duidelijk zijn.

Luister Mintzberg in essentie gratis

Heb je geen tijd om te gaan zitten en een boek te lezen? Ben je vaak onderweg en wil je jouw tijd anders benutten? Dan is een audioboek de perfecte manier om jouw favoriete verhalen te ervaren. Je kan op verschillende audio-apps het luisterboek nu 30 dagen gratis beluisteren.