Nathan Sid & Een waarze sat
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Nathan Sid & Een waarze sat

'Nathan Sid & Een waarze sat' gaat over een jongentje genaamd Nathan Sid dat opgroeit in Nederland na de tweede wereldoorlog. Door zijn Indische afkomst bevindt de jonge Nathan zich tussen twee culturen. Aan de ene kant de na oorlogse cultuur van Holland en aan de andere kant de Indische cultuur die zijn vader, moeder en zusjes hem bijbrengen. Het is niet altijd gemakkelijk voor Nathan. Bovendien helpen zijn koppigheid en ondeugendheid hem zeker niet! Beluister dit boek nu gratis 30 dagen lang!

Samenvatting

Het boek 'Nathan Sid & Een waarze sat' gaat zoals eerder al vermeld over het leven van Nathan Sid, een jongentje dat zich bevindt tussen de Indische cultuur van zijn gerepatrieerde vader en het na oorlogse Holland en zijn kijk en ervaringen met deze clash van culturen.

In 'Nathan Sid & Een waarze sat' heeft Nathan het niet makkelijk als 10 jarig kind van een zorgzame moeder die in alternatieve geneeskrachten gelooft en een vader die als oud militair van het Koninklijk Nederlands-Indisch leger in een Japans krijgsgevangenenkamp heeft moeten overleven.

Voor wie is dit boek

Dit boek is zowel voor jong als oud maar is eerder gericht op jongeren aangezien het verteld wordt vanuit het oogpunt van de 10 jarige Nathan. Het verhaal gaat over zijn ervaringen thuis, op school en het leven dat zich overal hiertussen afspeelt.

Maar dit hoeft de ouderen uiteraard niet tegen te houden dit boek te lezen of te beluisteren als luisterboek. Het bevat namelijk zeer interessante perspectieven die heden ten dage zeker nog steeds opgaan voor jongeren die zich tussen twee culturen bevinden. Zeker het lezen waard dus!

Beluister Nathan Sid & Een waarze sat gratis

Je kan 'Nathan Sid & Een waarze sat', geschreven door Adriaan Van Dis nu gratis beluisteren via verschillende Audioboek applicaties. Zet je dus ergens op je gemak op een regenanchtige dag, alleen of met de familie en laat je meeslepen in het verhaal van de jonge Nathan Sid.