Nouri, de belofte
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Nouri, de belofte

Het boek vertelt het verhaal van de jonge Abdelhak Nouri die al op negenjarige leeftijd als jeugdspeler bij Ajax speelt. Henk Spaan die net als Abdelhak (Appie) Nouri uit de Amsterdamse wijk Geuzenveld- Slotermeer komt, is zeer onder de indruk van de getalenteerde speler. Hij is net als veel anderen ervan overtuigd dat Appie een grote voetballer zal worden en spreekt af dat hij zijn biografie zal schrijven. Helaas is, zoals we in 'Nouri de belofte' kunnen lezen, is het heel anders afgelopen met de carrière van de veelbelovende Nouri.

Korte samenvatting

De verwachting van velen lijkt uit te komen en het ziet ernaar uit dat Nouri een stervoetballer zal worden. Er gebeurt echter iets heel onverwacht op het veld tijdens een wedstrijd wn dit geeft het verhaal een rampzalige wending. In 'Nouri de belofte' wordt er hierover verder uitgeweid.

We lezen in 'Nouri de belofte' dat de opkomende stervoetballer tijdens een oefenwedstrijd van Ajax plotseling op het veld ineen zakt. Hij blijkt een hartstilstand te hebben gehad. Als gevolg hiervan loopt hij ernstige chronische schade op aan zijn hersenen. Een zeer sombere afloop van een veelbelovende carrière.

Aanrader voor?

De fans van Nouri en Ajax of voetbalfans in het algemeen zullen zeker graag duiken in dit droevig en intrigerend verhaal dat door iemand die door iemand die dichtbij hem stond, is geschreven. De bewondering van Henk Spaan voor Nouri spat gewoon van het verhaal af.

Alhoewel de focus terecht vooral op Nouri is gericht, vinden bepaalde lezers toch dat Henk Spaan net een beetje teveel over zichzelf vertelt. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het boek vooral gaat over de carrière van een slagerszoon die plotseling abrupt wordt beëindigd. Zeker een aanrader voor velen.

Luister naar 'Nouri de belofte'

Zijn carrière is vroegtijdig beëindigd, maar Nouri heeft in korte tijd een indruk op velen gemaakt, wat in het boek met weemoed wordt herdacht. Hij heeft zijn stempel gedrukt. Graag bieden we je de gelegenheid om gratis naar dit verhaal te luisteren via audioboeken.