Onder moeders vleugels
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Onder moeders vleugels

Origineel genoemd "Little Women" is het boek in twee delen gepubliceerd, het eerste in 1868 en vervolgens het tweede omstreeks 1869. Het werd vertaald in het Nederlands onder de titel 'Onder moeders vleugels'. Het gratis luisterboek is gebaseerd op de ervaringen uit de kindertijd van de schrijfster en haar drie zussen. Beide delen van het werk werden voor het eerst, na beide ongelooflijk goed ontvangen te zijn door lezers en critici, samen gepubliceerd in 1880 en werd later vervolgd door "Little men" en "Jo's boys".

Samenvatting

Het verhaal in 'Onder moeders vleugels' speelt zich af tijdens de Amerikaanse burgeroorlog in het plaatsje Concord in de Amerikaanse staat Massachusetts in het huis van het gezin Alcott, genaamd Orchard house. Het verhaal gaat over vier zussen Meg, Jo, Beth en Amy.

De vader is in het boek vaak afwezig daar hij als predikant opgeroepen is voor het leger. Vandaar ook de titel van het boek 'Onder moeders vleugels'. Als de moeder haar man gaat bezoeken zijn de zusjes op zichzelf aangewezen, met alle gevolgen vandien!

Voor wie is dit boek?

Zowel jong en oud zullen kunnen genieten van dit boek. Als luisterboek ideaal om gezellig samen te beluisteren. Alcott slaagt erin zeer herkenbare scenarios te omschrijven. De dromen, plagerijen, verliefdheden en tegenslagen houden dit boek en het verhaal zeker levendig en spannend om naarte luisteren.

Het boek is door het grote succes ook verfilmd geweest maar zoals bij elke verfilming van een boek is het ten zeerste aangeraden om het boek ook te lezen! Of in dit geval te beluisteren! Zo kan je je dieper inleven in het leven van de vier zussen!

Beluister onder moeders vleugels gratis

Beluister nu voor de komende 30 dagen het boek 'Onder moeders vleugels' gratis via verschillende audiobook apps. Zo kan je gezellig met de hele familie of op je gemakje op jezelf genieten van het prachtige verhaal vol morele waarden, neergepend door de geweldige schrijfster Louisa May Alcott.