Ons feilbare denken
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Ons feilbare denken

In Ons feilbare denken laat Daniel Kahneman zien dat ons denken, anders dan wij vermoeden niet zo onfeilbaar en rationeel is. Als grondlegger van gedragseconomie toont hij tevens aan dat er onterecht vanuit wordt gegaan dat rationeel calculerende mensen het altijd bij het rechte eind hebben. Hij introduceerde echter iets anders in de plaats in de economie: een manier van denken die juist feilbaar is en zich kenmerkt door een gebrek aan oordeelsvermogen in vooral onzekere tijden. Dit meesterwerk over menselijke psyche is nu gratis te beluisteren.

Samenvatting

Daniel Daniel Kahneman houdt ons in Ons feilbare denken een spiegel voor. Met duidelijke voorbeelden laat hij zien dat we heel irrationeel zijn in onze beoordelingen.

In Ons feilbare denken zet Daniel Kahneman ook uiteen dat we twee denksystemen hebben: een die intuïtief is en de ander is langzaam en weloverwogen.

Voor welke lezers is dit boek?

Volgens een lezer kreeg de psychologie voor zover het die nog niet had, meer aanzien door dit boek en kan het vrijwel iedereen aanspreken.

Een ander lezer vindt de vertaling niet zo goed vloeien, maar dat kan persoonlijk zijn. Een ander dertienjarige lezer vindt het boek juist vlot en makkelijk geschreven.

Luister gratis naar Ons feilbare denken.

Ons feilbare denken is een meesterwerk over de valkuilen van menselijke psyche en is zeker het lezen waard. Het is nu gratis via verschillende apps te beluisteren.