Owen en de soldaat
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Owen en de soldaat

Lisa Thompson maakte haar debuut met het boek De goudvisjongen en werd hiervoor voor verschillende awards genomineerd. Ze kreeg in Nederland in het jaar 2018 een Vlag en Wimpel toekenning. Het tweede verhaal, getiteld The Light Jar en in het Nederlands vertaald als De Nachtlantaarn, kwam in april van hetzelfde jaar uit. In april 2020 verscheen Owen en de soldaat. Dit verhaal gaat over een jongen die bevriend raakt met een stenen soldaat in een park. Luister gratis naar dit prachtige verhaal.

Samenvatting

Owen heeft maar een persoon met wie hij echt kan praten en aan wie hij alles kan vertellen. Dat is een stenen soldaat in het park. In Owen en de soldaat lezen we dat de gemeente op een dag besluit de soldaat te verwijderen.

Owen is heel verdrietig hierom, maar het is moeilijk om iemand te vinden die zijn zorg hierover kan begrijpen. De soldaat brokkelt ondertussen af en de gemeente wilt hem echt laten verwijderen. In Owen en de soldaat lezen we verder hoe Owen vecht voor de soldaat.

Aanrader voor?

Dit is een heel leuk geschreven verhaal die de wereld door de ogen van een onschuldige jongen laat zien. Hij hecht veel aan zijn vriendschap met de soldaat, zelfs wanneer niemand het lijkt te begrijpen. Hij heeft echter veel moed nodig om hem te kunnen redden.

Owen zal het niet makkelijk hebben om anderen te laten weten waarom de soldaat moet blijven. Kinderen hebben ook vaak het gevoel dat grote mensen hun niet begrijpen en ze zullen zich in Owen kunnen herkennen. Zowel jongens als meisjes leven echt met Owen mee.

Luister gratis naar Owen en de soldaat

Een jonge lezer zegt dat als Lisa Thompson iets heeft geschreven, het dan zeker moet gelezen worden. Na het lezen van dit boek is ze hier nog steeds van overtuigd. De mogelijkheid bestaat nu om dit prachtig werk van Lisa Thompson 30 dagen gratis via verschillende luisterboekapps te beluisteren.