Radetzkymars
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
90 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Radetzkymars

'Radetzkymars' is een werk dat leest als een treurdicht voor het gedoemde Centraal-Europa een vijftig tal jaar voor de Eerste Wereldoorlog. Joseph Roth werd geboren in het Habsburgse Rijk en diende tijdens de Eerste Wereldoorlog het keizerlijk leger. Hierna vestigde hij zich als journalist in Berlijn en verliet in 1933 Duitsland voor Parijs. Het boek speelt zich af tussen 1859 en de dood van de keizer in 1916. Je kan dit prachtige werk nu gratis beluisteren via een van de vele audioboek applicaties.

Samenvatting

'Radetzkymars' toont je de geschiedenis en de val van de Habsburgse monarchie door de ogen van het hoofdpersonage, luitenant Von Trotta wiens grootvader in 1859 door louter toeval het leven van keizer Franz Joseph redt. Het boek eindigt met de dood van de keizer, wat de Eerste Wereldoorlog stevig op gang zal trekken.

Von Trotta ziet door de val van de monarchie zijn hele adelijke leven langzaam vergaan en verliest zich in alcohol, gokken en vrouwen. 'Radetzkymars' is een prachtig portret van het verval van een hele beschaving met alle minder mooie kanten die dit verval met zich meebrengt. Het kan gerekend worden tot een literair meesterwerk.

Voor wie is dit boek

Dit boek is voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van het oude Centraal-Europa en het wel en wee van de mensen die erin vertoefden, wil ontdekken. Het is een ode en testament aan het hoogtepunt en de val van een van de grote keizerrijken die Europa gekend heeft.

Maar uiteraard is dit een werk dat ook anderen zal smaken. De manier waarop Joseph Roth de karakters en situaties in zijn verhalen omschrijft is ronduit prachtig. Het werd eenvoudig geschreven, maar net daarom is het zo onovertroffen en zeker de moeite waard om te lezen of als audioboek te beluisteren!

Beluister Radetzkymars gratis

Je kan 'Radetzkymars' door Joseph Roth nu ook gratis beluisteren voor een periode van 30 dagen via tal van audioboek applicaties. Laat je meeslepen in het Europa van 1859 vanuit je zetel, alleen met je hoofdtelefoon of met vrienden en/of familie. Dit prachtig boek is een must en zal je zeker niet teleurstellen!