Vrije woorden
Luister gratis:
Storytel
30 dagen gratis
BookBeat
60 dagen gratis
Nextory
40 dagen gratis

Vrije woorden

Vrije woorden is de debuutroman van Evan Roxanna Ramzipoor. Ze studeerde politieke wetenschappen aan UC Berkeley, waar ze ondergrondse literatuur in verzetsbewegingen onderzocht en het vergeten verhaal van Faux Soir ontdekte. Ramzipoor liet zich inspireren door de journalistieke verzetsactie die zich afspeelde in Brussel in 1943 en het resultaat is een indringend verhaal over 8 personen die stuk voor stuk een noodzakelijke rol spelen in het opzetten van de verzetskrant. Het boek is onderverdeeld in hoofdstukken met titels die aftellen tot de dag waarop het gepubliceerd wordt. Dit zorgt voor een bloedstollend verhaal. Het wordt nu 30 dagen gratis aangeboden!

Samenvatting

Brussel wordt bezet door de nazi's, maar het verzet zet zich in voor het vrije woord. Het onafhankelijkheidsfront geeft een krant uit onder leiding van journalist Marc Aubrion. De eigenaardige hoofdpersonages in Vrije woorden zijn onder andere een straatrat, een prostituee en een ondergedoken schrijver.

Als de SS hen oppakt besluiten de buitenbeentjes een heldendaad te verrichten: de nazi's een hak te zetten door een propagandakrant uit te geven in satirische stijl. Het wordt een race tegen de tijd, wat Vrije woorden tot een razend spannend luisterboek maakt.

Dit verhaal is interessant voor lezers die geïnteresseerd zijn in de Tweede Wereldoorlog en verzetsverhalen.

Vrije woorden is een verhaal over een groep excentrieke individuen die gedwongen worden om mee te werken aan de Duitse propagandamachine. Weigeren betekent de dood, maar het vrije woord opofferen is ook geen optie. Daarom bedenken ze een gewaagd plan dat heel wat voeten in de aarde vereist.

Vrije woorden is een spannend en aangrijpend luisterboek over de Tweede Wereldoorlog dat als een lange raamvertelling wordt verteld. Het vereist dus wel een beetje doorzettingsvermogen van de luisteraar. Wie geïnteresseerd is in deze periode van de Belgische geschiedenis zal het heel interessant vinden.

Luister gratis naar Vrije woorden

Luister Vrije woorden 30 dagen gratis. Hiervoor kan je terecht bij meerdere luisterboek apps. Waar wacht je nog op? Het gesproken boek doet op geen enkele manier onder voor het geschreven boek. Niks is meer ontspannend dan luisteren naar een luisterboek voor het slapengaan.